Quantcast
Radio1_v_zivo


Niti sanjalo se ji ni, kaj bo čakalo 4-letnega sina, ko bo stopil na dvorišče! To je tragedija, ki je ne bo prebolela
Žalostno | 11. 3. 2021 8:12
4-letnega dečka napadli psi in ga pogrizli do smrti
Ključne besede:     napad    pes    rotvajler    štiriletnik    Srbija    tragedija    rojstni dan    grozljivo    smrt    uboj
Slika je simbolična

V srbskem naselju Senta se je dva dni nazaj zgodila huda tragedija, ko sta 4-letnega dečka napadla psa, pasme rotvajler in ga pogrizla do smrti. 

Tragedija se je zgodila na dvorišču, in sicer v torek med 20. in 21. uro. Mama Martina B. je sinu, ki je ravno dopolnil 4-leta, na dom naročila pico. Naročilo je prevzela od dostavljalca in sina prosila naj za seboj zapre vrata.

V tistem trenutku sta dva od treh družinskih psov (rotvajlerja in doberman), ki so se nahajali na dvorišču, napadla otroka. Po poročanju srbskega portala Blic imajo psi pesjak, a so se po dvorišču prosto gibali, saj nikoli prej niso bili agresivni.

Mami je uspelo sina izvleči iz čeljusti živali in je takoj poklicala reševalce. Dečku žal ni bilo pomoči, preminil je na poti do bolnišnice. Tudi njo so prav tako takoj hospitalizirali, saj je, ko je želela sina ubraniti pred napadom psov, utrpela poškodbe. 


Slika je simbolična

''Otroka smo sprejeli v zelo težkem stanju. Poskušali smo z reanimacijo, a žal nismo bili uspešni,''
so sporočili iz bolnišnice. Po neuradnih informacijah srbskih medijev je imel deček hude poškodbe, zaradi katerih je izgubil veliko krvi.

Ogled kraja dogodka se je začel malo pred 23. uro, so povedali na PU Kikinda. ''Reševalci so po prihodu na kraj dogodka ugotovili, da ima otrok hude telesne poškodbe, zaradi katerih je bilo ogroženo njegovo življenje,'' so povedali na policiji.

Po poročanju srbskih medijev bodo evtanazirali vse tri pse, tudi dobermana, ki naj sicer ne bi napadel otroka. Odgovorne bodo kazensko ovadili, so še dodali.

Mama je pred nekaj minutami na Facebook objavila ganljiv zapis:

''Za vedno te bom objemala, za vedno te bom pocrkljala pred spanjem, za vedno bova tekla, igrala nogomet, se igrala sredi sobe, gledala Boss Baby, se smejala in vriskala od sreče ...'' je zapisala mama na začetku pisma in končala s stavkom: ''Za vedno boš z mano, mama te čuti in ima najrajši na svetu!''

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del