Quantcast
Radio1_v_zivo


3-letnica bratu obrila glavo! Mama se je zjokala, ko je slišala svoja otroka med pogovorom
Srčkano (cute) | 14. 3. 2021 9:36
Mamica je bila ponosna na svojo hčerko, ki se je pogumno spopadla s to težko boleznijo
Ključne besede:     rak    bolezen    ljubezen    bratec    sestrica    lasje    ganljivo    tumor
3-letna deklica obrila starejšega brata, ki ji je s tem izkazal podporo pri težki bolezni

Družina Bowden bo mesec marec 2020 zapomnila z grenkim priokusom, pa ne samo zato, ker je po vsem svetu izbruhnila epidemija, ampak so nastopile tudi težave s 3-letno hčerko Lulo Beth. Deklica se je začela slabo počutiti in je imela hude trebušne bolečine. Obiskali so veliko število zdravnikov, preden so ugotovili, kaj je narobe z njo.Po več opravljenih testih so naposled le ugotovili, da ima deklica raka na ledvicah. Nemudoma so jo hospitalizirali in poslali na operacijo, ki je trajala 5 ur. Uspešno so ji odstranili celotno tkivo tumorja, a to še ni bil konec bolezni. Čakalo jo je še nekaj tednov kemoterapij.Mama Kristin se je več tednov pripravljala na to, kako bo hčerki obrazložila, zakaj ji morajo obriti lase. Srce se ji je paralo, ker je vedela, kako ima deklica rada svoje lase in rada nosi različne pričeske. In tako je tistega dne, oče urejal pričesko sinu in se odločil, da mu jo malce pokrajša. Mamica je rekla hčerki, da bo kaj kmalu tudi ona morala imeti tako pričesko, kot jo ima bratec oz. bo ostala čisto brez las.

Bala se je njenega odziva, a je bila presenečena, ko je deklica pogumno dejala: ''Dajmo to narediti zdaj!''

Oče jo je obril in pri tem ni prav nič jokala, še celo zabavala se je.''Rak je močen, ampak moja punčka je še močnejša! Bori se kot otrok, bori se kot moja Lula Beth. Ona je moja junakinja,'' pove ponosna mamica. 

In ko je bratec Kohen videl, da so njegovi mlajši sestrici pobrili lase, ji je želel stati ob strani. Prosil jo je, da naj tudi njega zabrije natanko tako kot je ona in da si bosta enaka. Kristin je bila ponosna na svoja dva otroka, ki sta drug do drugega pokazala neizmerno ljubezen ter je videla, kako si stojita ob strani.''Vsak dan me toliko nauči. Kaj je pomembno, kaj ne. Prizadevam si, da bi bil vsak dan bolj podoben njej. Tako pogumna je,'' je dejal starejši bratec, ki je sestrici dovolil, da mu pobrije lase in ji s tem pokaže, da ji stoji ob strani in ni sama.Ker nesreča nikoli ne počiva, pa je le nekaj mesecev po tem, ko so pri hčerki odkrili tumor, Kristin izvedela da ima tudi sama tumor na jajčnikih. Tudi ona je morala na operacijo, kjer so ji ga uspešno odstranili in ni bil tako agresiven, da bi potrebovala kemoterapije.

Uspešno se je pozdravila, prav tako pa se je uspelo pozdraviti hčerki, ki je do konca maja lanskega leta opravila vse kemoterapije, njeni rezultati pa so bili iz dneva v dan precej vzpodbudni.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del