Quantcast
Radio1_v_zivo


To se lahko zgodi s policijsko uro in terasami v Jugovzgodni Sloveniji: Bodo Hojsov predlog danes sprejeli?
Slovenija | 10. 3. 2021 7:56
Kljub slabši epidemiološki sliki v JV regiji si želi, da se terase in vrtovi še ne zaprejo
Ključne besede:     Aleš Hojs    predlog    epidemija    covid    policijska ura    podaljšanje    terase    vrtovi    rumena faza
Hojs si želi, da bi se t.i. policijska ura podaljšala do 22. ure!

Minister Aleš Hojs je napovedal, da bo danes predlagal zamik policijske ure, in sicer na 22. uro, ki bi se lahko zgodila konec tega meseca. Omejitev v nočnem času traja že 140 dni, dan se daljša, kmalu pa se bodo premikali tudi kazalci na uri in prav je, da imajo ljudje več časa na razpolago zase, za vrtna opravila, rekreacijo, itd. 

''Stvari se res slabšajo ali vsaj stagnirajo, a sem spremembo epidemiološke ure načrtoval že pred časom,'' je povedal za Odmeve in dejal, da bi ga predlagal tudi, če bi bila celotna država rdeča. 

Želi, da se v rumenih regijah odpravi policijska ura

Hojs bo torej predlagal, da se policijska ura skladno z vladnim epidemiološkim semaforjem odpravi v regijah, ki so rumene. 

''To bi bilo smiselno in v skladu s semaforjem, je pa stanje v jugovzhodni regiji znova slabše, tako da ne vem, kako se bo strokovna skupina odločila. S tem je povezano tudi to, ali bodo terase v tej regiji ostale odprte,'' je povedal. 

Hojs si želi, da vrtovi in terase ostanejo odprti

Jugovzhodna regija ni več v rumeni fazi, kar bi lahko pomenilo, da se bodo vrtovi in terase z naslednjim tednom znova zaprle. Hojs pravi, da bo zagovarjal stališče, da se tam ohranijo še vedno ukrepi iz rumene faze za vsaj še teden dni in se pri tem spremlja številke okužb. Prepričan je, da to odpiranje ni posledica in poslabšanje epidemiološke slike. 

Na ministrstvu pa razmišljajo tudi o možnosti odprave omejitve zbiranja 10 ljudi, ko bo država dosegla rumeno fazo. 

Brezplačno testiranje za zamejce oz. dnevne migrante

Po besedah Hojsa, pa bodo skušali uvesti nove točke, kjer bo testiranje za zamejce oz. dnevne migrante brezplačno. Razmišljajo pa tudi o tem, da bi testiranje ukinili za dvolastnike, ne pa za starše otrok, ki čez mejo vozijo otroke v šole.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del