Quantcast
Radio1_v_zivo


V tej regiji se razmere trenutno slabšajo! Se bodo določene stvari morale znova zapreti - tudi terase in vrtovi?
Slovenija | 9. 3. 2021 11:58
Jugovzhodna Slovenija ne izpolnjuje pogojev za rumeno fazo, na Koroškem najslabša epidemiološka slika
Ključne besede:     Jugovzhodna Slovenija    poslabšanje    rumena faza    lokali    vrtovi    zapiranje    Koroška    ukrepi
V Jugovzhodni regiji se znova kažejo poslabšanja

Obalno-kraška regija ostaja regija z najvišjo incidenco, najboljše epidemiološke razmere PA ostajajo v posavski in jugovzhodni regiji.

Na zadnje podatke se razmere slabšajo v koroški regiji, ki ima trenutno drugo najvišjo 14-dnevno incidenco, je na dopoldanski novinarski konferenci izpostavila vladna govorka Bratuša.

Regije z najvišjo 7-dnevno incidenco ostajajo obalno-kraška, koroška in gorenjska regija, najnižje povprečno število potrjenih okužb na 100 tisoč prebivalcev v zadnjih sedmih dneh pa imajo v posavski, pomurski in jugovzhodni statistični regiji.

Med občinami glede na v ponedeljek potrjene okužbe izstopajo občina:
Celje (35), Žalec (18), Slovenska Bistrica (15), Kamnik (16,) Kranj (24), Škofja Loka (17), Izola (10), Koper (38), Ljubljana (91) in Maribor (26).

Jugovzhodna Slovenija ne izpolnjuje pogojev za rumeno fazo

Celotna Slovenija ostaja v oranžni fazi, saj pogoja za prehod v rumeno fazo, na ravni države še nista izpolnjena. To pomeni, da moramo imeti manj kot 500 hospitaliziranih bolnikov in 7-dnevno povprečje potrjenih okužb pod 600.  

Vlada je prejšnji teden regijo jugovzhodna Slovenija in posavsko regijo zaradi boljšega epidemiološkega stanja premaknila v rumeno fazo. ''Velja pa omeniti, da se epidemiološke razmere v jugovzhodni regiji počasi slabšajo. 7-dnevno povprečje tam znaša 45, kar pomeni, da ta regije ne več izpolnjuje pogojev za rumeno fazo,'' je še opozorila vladna govorka.

Obalno-kraška regija se počasi izboljšuje

V rdeče obarvana obalno-kraška ostaja regija z najslabšo epidemiološko sliko, se pa po navedbah vlade govorke razmere tam počasi izboljšujejo. Če bo šlo tako naprej, bodo kmalu dosegli oranžno fazo. 

V ponedeljek je bilo po 4.700 PCR-testiranjih potrjenih 740 okužb. Delež pozitivnih izvidov je znašal 15,7 odstotka. Hospitaliziranih je 506 bolnikov s covidom-19, v ponedeljek je umrlo sedem ljudi.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del