Quantcast
Radio1_v_zivo


Na voljo je 14 oskrbovanih stanovanj
| 3. 3. 2021 10:44
V Celju objavljen prvi razpis za najem oskrbovanih stanovanj v Dečkovem naselju
Ključne besede:     Celje    oskrbovana stanovanja    Dečkovo naselje    razpis    Nepremičnine Celje
stanovanja
V prva dva bloka v stanovanjski soseski Dečkovo naselje se bodo stanovalci lahko vselili že poleti.

Družba Nepremičnine Celje je objavila razpis za dodelitev 14 oskrbovanih stanovanj v najem v novi celjski stanovanjski soseski Dečkovo naselje. Gre za prvi tovrstni namenski razpis, najemnikom bodo stanovanja oddana za nedoločen čas.

 

Po besedah vodje službe za stanovanjska razmerja v Nepremičninah Celje Darje Pavline na razpisu lahko sodelujejo starejši od 65 let, katerih zdravstveno stanje je takšno, da jim omogoča samostojno bivanje v stanovanju in so ekonomsko sposobni plačevanja najemnine ter obratovalnih stroškov.


Prednost pri dodelitvi bodo imeli občani celjske občine, upoštevali pa bodo tudi njihov trenutni stanovanjski status, zdravstvene razmere in starost. Stanovanja so primerna za eno oziroma dve osebi, najemnine pa se razlikujejo glede na velikost in strukturo stanovanj. Rok za oddajo vlog je 16. april.Gradnja prve faze stanovanjske soseske Dečkovo naselje sicer po besedah direktorja Nepremičnin Celje Primoža Brvarja dobro poteka. Prve ključe bodo lahko najemnikom podelili že letos poleti. "Že pri načrtovanju soseske smo si zastavili cilj, da v novi soseski javna najemna stanovanja podelimo različnim skupinam prebivalcev. Stanovanja za starejše bodo podeljena med prvimi, z njimi pa bomo skušali razbremeniti dolgo vrsto čakajočih na oskrbovana stanovanja. Prav tako si želim, da bomo z oddajo naših stanovanj starejšim razbremenili njihovo lastniško stanovanje, ki ga bo zasedel kakšen vnuk z družino," je dejal Brvar.


Vrednost projekta, ki zajema gradnjo šestih večstanovanjskih objektov s 142 stanovanji, znaša 16,5 milijona evrov, zaključen pa bo maja 2022. Finančni prispevek iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in prispevek države skupaj znašata 5,7 milijona evrov. Vrednost lastnih sredstev celjske občine je 621.634 evrov, vrednost lastnih sredstev družbe Nepremičnine Celje pa dobrih 10 milijonov evrov.Gre za največji projekt celjske občine v aktualni finančni perspektivi. Celjska občina ima sicer največ javnih najemnih stanovanj na prebivalca v državi, na zadnjem javnem razpisu za oddajo neprofitnih stanovanj pa je bilo uspešnih 490 upravičencev.