Quantcast
Radio1_v_zivo


12-letnica v gozd zvabila 13-letnika, tam pa ga je čakalo nepričakovano: Domačini pretreseni
OMG/WTF | 1. 3. 2021 9:05
14-letnik naj bi zaradi ljubosumja umoril 13-letnega fanta
Ključne besede:     umor    Nemčija    gozd    tragedija    14-letnik    12-letnica    13-letnik    ljubosumje
13-letnega fanta večkrat zabodel s kuhinjskim nožem in ga pokončal

Prejšnji teden se je v nemškem mestu Eschelbachu zgodila grozljiva tragedija, ki je pretresla vse mesto. Kriminalistična preiskava je pokazala, da je šlo za umor iz ljubosumja, ki naj bi ga zakrivil komaj 14-letni fant.

Nemška policija je pojasnila, da je 12-letna deklica na rob gozda zvabila 13-letnega fanta, tam pa ga je čakal 14-letnik in ga ubil. Zadal mu je več vbodnih ran, ki pa so bile zanj usodne. Na licu mesta je izkrvavel in umrl. Krike, da se v gozdu nekaj dogaja, pa je zaslišal mimoidoči sprehajalec, ki je nato po najdbi trupla takoj obvestil policijo. Hitro so našli tudi okrvavljenega morilca, ki je iz rok izpustil kuhinjski nož in se predal aretaciji. Zraven je bila prisotna tudi 12-letna deklica. Morilec je trenutno v mladoletniškem zaporu, kjer je osumljen umora in mu grozi do 10 let zaporne kazni. 

Domačini so pretreseni in naj bi po navedbah časnika dejali, da je bil 14-letnik žrtev mladostniškega ustrahovanja in da je po smrti očeta pred nekaj leti odraščal v težkih razmerah, nanj pa naj bi se nenehno spravljali vrstniki.

Kriminalisti so medtem pojasnili, da še ne vedo, kdo je na kraj zločina prinesel nož, a da sta se fanta zagotovo poznala ''preko dekleta,'' sicer pa nista obiskovala iste šole.


To je lokacija, kjer se je zgodil umor

Nad dejanji 14-letnika pretreseni tudi kriminalisti

Po poročanju lokalnega časnika Rhein-Neckar-Zeitung se je 14-letnik zavil v molk, a naj bi kljub svoji mladosti že imel pestro preteklost. Novembra lani je zabodel nekega fanta iz srednje šole v Östringenu. Žrtev je napad sicer preživela, a je utrpela hude poškodbe. Policisti so napad obravnavali kot poskus umora, a storilec takrat še ni presegal starostne meje za kazensko odgovornost, ki je v Nemčiji tako kot v Sloveniji postavljena pri 14 letih.


Na obrobju gozda je pokončal 13-letnika 

Lanskega decembra so ga za nekaj tednov sprejeli v ustanovo za otroško in mladostniško psihiatrijo v Mannheimu, kjer je bil deležen terapije za zmanjšanje agresivnega vedenja. Očitno je bila ta neuspešna, saj je le nekaj mesecev pozneje zagrešil umor, ki je zaradi mladosti udeleženih pretresel celo izkušene kriminaliste. Preiskava je sicer šele v začetni fazi, so opozorili kriminalisti, zaenkrat pa še ni mogoče izključiti možnosti, da je bila vpletena še kakšna druga oseba.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del