Quantcast
Radio1_v_zivo


Oče izvedel, kaj počne voznica avtobusa z njeno hčerko in ostal brez besed: ''Domov iz šole je prihajala drugačna ...''
Srčkano (cute) | 28. 2. 2021 3:47
Voznica avtobusa vsak dan Isabelli uredi pričesko
Ključne besede:     oče    voznica    hčerka    pričeska    lasje    kitke    šola    avtobus    mama    smrt    ganljivo
Voznica Tracy vsak dan deklici uredi pričesko

Isabella je imela 9 let, ko je zaradi bolezni izgubila mamo. Ostala je sama z očetom in brati ter tako edina deklica v družini, kar je bilo za očeta precej velik zalogaj. Od vsega začetka se je trudil, da bi ji omogočil čim lepše življenje, a je velikokrat naletel na ''težave''.

Soočiti se je moral, da žene ni več in mora on poskrbeti za njeno delo, med drugim tudi urejanje hčerkine pričeske. Isabella je namreč oboževala nositi različne pričeske, najraje kitke, kar pa je očetu predstavljalo velik izziv, saj ji drugega kot čopa ni znal narediti.


''Domov iz šole je prihajala drugačna, bolj srečna,'' pravi oče.

In tako je navihana Isabella nekega dne stopila do voznice avtobusa, s katero se je vsak dan vozila v šolo in jo prosila, če ji uredi pričesko. Prepričana je bila, da ji bo šlo to bolje od rok kot njenemu očetu in imela je prav. Voznica Tracy je deklici z veseljem ustregla in ji v nekaj minutah spletla dve prelepi kiti. To je storila kar na avtobusu, po tem, ko so vsi šolarji stopili ven.Ko se je vrnila domov, pa je oče ostal brez besed. Hčerka se je domov vrnila drugačna, nasmejana do ušes in predvsem s prelepo pričesko. Vprašal jo je, kdo ji jo je uredil in povedala mu je celo zgodbo. Bil je navdušen in očaran nad voznico avtobusa, ki si je vzela čas za njegovo hčerko ter ji polepšala dan. Danes ima Isabella 13 let in je postala dobra prijateljica z voznico Tracy. Od tistega dne naprej ima deklica vsak dan urejeno pričesko, voznica pa ji nadvse rada pomaga in ji s tem polepša dan.


Pričesko jih včasih uredi tudi pred avtobusom, na parkirišču

Urejanje pričeske na avtobusu je dekletoma postala navada in ob tem se nadvse zabavata. Nobena od niju ne bi tega zamenjala za nič na svetu in pravita, da je to postala rutina, ki jima pomeni ogromno. Deklica ima občutek kot da je v življenju dobila ''novo'' mamo. 

Tracy in Isabella sta postali tesni prijateljici
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del