Quantcast
Radio1_v_zivo


Nagrada Pirinemu kruhu z drožmi
| 18. 2. 2021 11:16
Pirin kruh z drožmi je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo v kategoriji pekovskih izdelkov
Ključne besede:     Pirin kruh z drožmi    Ana Roš    Tuš    izdelek    nagrada
pirin kruh
Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš je najbolj inovativen izdelek letošnjega leta.

Anja Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tušu
PRENESI DATOTEKO
Pirin kruh z drožmi je res nekaj posebnega.

Pirin kruh z drožmi iz linije Ana Roš & Tuš je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo 2021 v skupini pekovskih izdelkov. Na vsakoletnem izboru, ki ga pripravlja Inštitut za nutricionistiko, nagradijo najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Pirin kruh z drožmi je eden izmed izjemnih gurmanskih izdelkov, ki so jih v Tušu v sodelovanju s svetovno uveljavljeno kuharsko mojstrico Ano Roš predstavili v zadnjih mesecih. Nagrada je sicer že tretja za Tuševe izdelke, odkar v Sloveniji nagrajujejo najbolj inovativna živila.


Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš se v marsičem razlikuje od preostale ponudbe pekovskih izdelkov. Hlebčki, ki so ročno oblikovani, so pripravljeni po recepturi Ane Roš iz slovenske pirine moke, mlete na tradicionalen način z mlinskimi kamni, iz Mlinarstva Rangus. Droži kruhu, ki ga za kupce pečejo v Pekarni Geršak, še izboljšajo okus in svežino, pri čemer vsebuje manj soli kot običajni kruhi. »Nagrada za naš Pirin kruh z drožmi je zagotovo potrditev, da si slovenski kupec želi drugačna živila, pripravljena le iz najboljših slovenskih sestavin. Prav to je osnoven navdih linije izdelkov Ana Roš & Tuš, ki jo razvijamo naprej, z vedno novimi in novimi produkti,« ob prejemu nagrade za najbolj inovativni izdelek v kategoriji pekovskih izdelkov pojasnjujejo v Tušu.


Kupce nagrajeni Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš navduši z značilno hrustljavo skorjico in ravno prav luknjičasto sredico. V pekarnah Tuš marketov in supermarketov je na voljo sveže pečen ali zamrznjen, pripravljen za do-peko doma. Kuharska mojstrica Ana Roš, ki je ponosna na svoj recept in izdelek, pa svetuje:  »Za največji užitek in hrustljavo skorjico že pečeni kruh doma dodatno osvežite in pred postrežbo pogrejte. Za 10-15 minut ga potisnite v pečico, segreto na 160 °C, brez ventilatorja«. Ob tem še dodaja, da se kruhu odlično podajo domače slovensko maslo ali izbrani namazi, ki jih prinaša linija Ana Roš & Tuš. Med njimi so tatarski biftek s tartufi, sladka namaza Dulce de Leche in Toffee ter sadna namaza Slovenska jabolka in Slovenske hruške.


V Tušu so sicer že v preteklosti s svojimi živili posegali po nazivih najbolj inovativnih izdelkov leta. Leta 2015 je v skupini predpripravljenih živil odličje pripadlo Slovenskim štrukljem iz Tatarske ajde s skuto iz Tuševe premium linije Slovenske dobrote. Leto dni kasneje je Slovenska potica, prav tako iz linije Slovenske dobrote, osvojila naziv Najbolj inovativno živilo leta 2016 v skupini finega pekovskega peciva.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del