Quantcast
Radio1_v_zivo


V Šmarju pri Jelšah so namestili novi defibrilator
| 17. 2. 2021 12:30
Podjetje Pišek Vitli Krpan je NK Šmarje pri Jelšah omogočilo nakup defibrilatorja
Ključne besede:     Defibrilator    Šmarje pri Jelšah    Gregor Globočnik    NK    Pišek Vitli Krpan
 degibčorator
Defibrilator so namestili na JV strani nogometnega objekta in je tako dostopen tudi okoliškim prebivalcem.

Gregor Globočnik, podjetje Pišek Vitli Krpan
PRENESI DATOTEKO
V podjetju smo se odzvali na potrebo lokalne skupnosti.

Podjetje Pišek Vitli Krpan je Nogometnemu klubu Šmarje pri Jelšah podarilo finančna sredstva za nakup defibrilatorja. Krpan, ki je s proizvodnjo gozdarskih vitel in druge gozdarske mehanizacije v Šmarju pri Jelšah prisoten že več kot 40 let, uspešno sodeluje tudi z lokalnimi deležniki. Odgovornost do lokalnega okolja z namenom izboljšanja kakovosti življenja in nudenja potrebnih storitev družba izpolnjuje s tovrstnimi prizadevanji.

 

Nogometni klub Šmarje pri Jelšah je vrsto let valilnica perspektivnega nogometnega kadra v mladinskih selekcijah. V klubu poleg slednjih delujejo tudi člani, vseh skupaj je aktivnih nekaj več kot 130 igralcev. Delo z mladimi in skrb za zdravo in aktivno preživljanje prostega časa sta že skoraj 80 let njihovo osnovno poslanstvo.

 

Nogometni kompleks v središču Šmarja pri Jelšah se nahaja v neposredni bližini blokov in druge infrastrukture, kjer sta poseljenost prebivalcev in pretok ljudi velika. V tem delu mesta do sedaj ni bilo postavljene omarice z defibrilatorjem, zato je bila pobuda NK Šmarje pri Jelšah za namestitev naprave na objekt ob igrišču dobrodošla in smotrna. Pri Krpanu se zavedajo, da so hitra odzivnost in ustrezna oprema v trenutkih, ko pride do zastoja srca zelo pomembni, zato so nogometnemu klubu omogočili nakup potrebnega defibrilatorja. V akcijah ozaveščanja pomena zdravja, solidarnosti in nudenja medsebojne pomoči bodo na lokalnem nivoju sodelovali tudi v prihodnje.

 

Sodoben AED-HR 501 je povsem nov defibrilator na slovenskem tržišču, ki ima nameščeno vodenje v slovenskem jeziku. Vzdrževanje je preprosto in stroškovno prijazno (zamenjava baterije in elektrod). Defibrilator samodejno opravlja testiranje vseh komponent v aparatu in s tem zagotavlja najvišjo možno varnost ob uporabi. V primeru napake v delovanju aparat samodejno prepreči proženje električnega sunka in s tem prepreči morebitne poškodbe. Naprava je na vidnem mestu nameščena na jugovzhodni strani nogometnega objekta in je tako dostopna vsem.  

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del