Quantcast
Radio1_v_zivo


Mislili, da pohodnica s psom počiva ob poti, v resnici pa je počela nekaj, ob čemer bi ji zaploskal vsak
Zanimivo | 20. 2. 2021 4:03
25 kilogramov težkega psa prinesla v dolino z več kot 3.000 metrov visoke vzpetine
Ključne besede:     pohodnica    gora    pohod    pes    poškodba    reševanje    žival    koker španjel
V gorah rešila ranjenega psa in ga na ramah prinesla v dolino

40-letna Tia Vargas se je poleti skupaj 76-letnim očetom podala na več kot 3.000 metrov visoko goro, ko sta med potjo naletela na različne pohodnike, ki so ju spraševali, če sta morda izgubila psa, ki leži malce pod vrhom visoke vzpetine. 

Tia se je takrat spomnila, da je na začetku poti, na drevesu videla sporočilo, da pogrešajo psa. Upala je, da ga bo našla in mu pomagala. Njen oče je na sredi poti omagal in dejal, da jo bo počakal nekje vmes ter naj pot nadaljuje brez njega. Malce pod vrhom pa je res naletela na nemočnega psa, ki je ležal na tleh. Na ovratnici je videla, da mu je ime Boomer. Imel je poškodovano taco in ni mogel hoditi. Prijela ga je, si ga dala na rame in odšla proti dolini.

Ko jo je oče čez nekaj ur zagledal in videl, kaj nosi na ramah, ni mogel verjeti svojim očem. Vedel je, da pot navzdol ne bo lahka in bosta morala biti oba zelo previdna. 

Teren je bil še vedno pokrit s snegom in velikimi kamni, kar jo je precej obremenjevalo, medtem, ko je na ramah nosila 25 kilogramov težkega kosmatinca. Po nekaj urah hoje je bila že precej utrujena in na trenutke je pomislila, da ne zmore več. Paziti je morala na ravnotežje in gledati, kje stopa, da ne bi prišlo do zdrsa. Proti sestopu pa sta se z očetom še celo dvakrat izgubila, saj sta zašla s poti. To jima je vzelo nekaj ur, vse bolj sta bila utrujena. ''Na neki točki me je tako začel boleti vrat in noge, da sem se morala ustaviti in spočiti. Začela sem celo razmišljati o tem, da mi ne bo uspelo psa prinesti v dolino,''
a te misli je hitro opustila, stisnila zobe in se podala na pot. Po dolgih in napornih nekaj urah ji je uspelo. Takoj ga je odpeljala k veterinarju, kjer so ga oskrbeli.Nato je kontaktirala Boomerjeve lastnike in jim povedala, da je našla njihovega psa. Naletela je na nepričakovan odziv. Lastnik je dejal, da so hoteli Boomerja ravno oddati, saj ne morejo skrbeti zanj in ga je njena zgodba navdušila. Ponudil ji ga je, Tia pa ga je brez premisleka vzela k sebi domov. 

Zdaj ima Boomer končno pravi dom, poln ljubezni in lastnico, ki ga iz dneva v dan razvaja. ''Psa nisem imela že 15 let in nisem razmišljala o tem, da bi ga imela. Zdaj, ko imam Boomerja pa je to nekaj najlepšega. To je bila prav usoda, da sem ga našla sredi gora in ga prinesla dol''.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del