Quantcast
Radio1_v_zivo


Od brezdomca in odvisnika od mamil do neverjetnega preobrata. Danes je NAVDIH mnogim!
WOW | 16. 2. 2021 14:44
Jessie je usodo vzel v svoje roke in dosegel nekaj neverjetnega
Ključne besede:     docent    brezdomec    droge    sprememba    preobrazba    
Jessie je svoje življenje spravil v red in o tem pisal v knjigi (Foto: Facebook)

Kanadčan Jessie Thistle je bil brezdomec, odvisnik od različnih drog in večkrat v zaporu, vse dokler ni uspel svojega življenja popolnoma obrniti

Jessie se je rodil v Saskatchewanu, njegov oče je bil odvisnik od mamil, zato je bil na žalost celo življenje izpostavljen temu. Oče je njega, njegova brata in mamo pogosto pustil zaklenjene v stanovanju, medtem, ko je kupoval drogo po mestu. Sosed je starše prijavil zaradi zanemarjanja svojih otrok, zato so otroci živeli v sirotišnici in pri različnih posvojiteljih. Na koncu so pristali pri starih starših v Ontariu.

Kot najstnik je Jessie hodil na rave zabave, kjer ni manjkalo drog. »Popolnoma sem se izgubil, postal sem odvisnik od drog. Izpisal sem se iz šole, babica in dedek pa sta me vrgla iz hiše. Nekega dne, ko sem živel pri bratu Jerryu, sem se želel povzpeti v tretje nadstropje. Padel sem in si zlomil oba komolca in nogo, zaradi slabega fizičnega zdravja pa sem staknil še hudo infekcijo,« je dejal Kanadčan, ki je poleg vsega pristal še v zaporu.


»Tam sem spoznal nekega zapornika, ki ni imel težav z nikomer in se je posvetil učenju. Od njega sem se marsikaj naučil. Vrgel sem se v šolanje in zaključil osnovno šolo,« je razkril Jessie, ki je nato odšel v rehabilitacijski center in tam zaključil tudi srednjo šolo ter maturiral. Vpisal se je na fakulteto Carlton, kjer se je učil dan in noč.

»Odvisnost od drog in alkohola sem zamenjal s šolanjem. Nato sem se vpisal še na univerzo York in postal raziskovalni asistent. Tam sem diplomiral z najboljšimi ocenami, zato so mi ponudili službo docenta, ki sem jo seveda sprejel,« je ponosno dejal.

Danes je srečno poročen z Lucie, o svoji izkušnji pa je napisal tudi knjigo From the ashes, ki je lansko leto postala najbolj prodajana knjiga v Kanadi in pritegnila pozornost celega sveta.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del