Quantcast
Radio1_v_zivo


Lažni preplah na gorenjski šoli: Ravnatelj pravi, da je to norišnica in da je stanje nevzdržno!
Slovenija | 3. 2. 2021 11:14
Lažno pozitivni testi Gorenjsko regijo spravili v črno fazo
Ključne besede:     testiranje    Gorenjska    šola    vrtec    nevzdržno    epidemja
Stanje je počasi že nevzdržno

Kaj se dogaja na osnovni šoli Stražišče na Gorenjskem, da stanje postaja vse bolj nevzdržno, tako zaposlenih na šoli, kot med učenci in njihovimi starši, ki več ne vedo, kaj je prav in kaj ni. Skrbi jih, da bi zaradi lažnega preplaha, ki so ga povzročili ponedeljkovi izvidi, na Gorenjskem zaprli vse šole in bi prva triada znova začela pouk na daljavo. 

Gorenjska iz rdeče skočila nazaj na črno fazo

Zaradi ponedeljkovih testov, ki so bili v večini pozitivni in se kasneje izkazali za lažno pozitivne, je glede na Sledilnik za covid-19 epidemiološka slika Gorenjske, ki je bila prej stabilna na sredini rdeče faze, skokovito dvignila na mejo s črno fazo.

Prvič 22 pozitivnih, na ponovnem testiranju ''le'' 2

Na območju Kranja je bilo v ponedeljek kar 13,3 %  testiranih na hitrih testih pozitivnih na novi koronavirus. Na Osnovni šoli Stražišče, kjer je bilo na ponedeljkovem testiranju 22 zaposlenih pozitivnih, je ponovno testiranje pokazalo le 2 okužbi, in sicer eno pri nepedagoškem delavcu in drugo pri učitelju predmetne stopnje. Preostalih 20 je prejelo negativne izvide ponovljenega hitrega testa, 15 pa tudi negativne rezultate PCR-testa, medtem, ko jih 5 na izvide še čaka - prejelo naj bi jih popoldne. 

Na delovna mesta se znova vrača 20 pedagoških delavcev

Kot kaže, se bo lahko jutri (v četrtek) na delovna mesta vrnilo 20 pedagoških delavcev. Ker še nimajo vseh rezultatov oz. so bili ti prepozni, so tisti oddelki, ki so po ponedeljkovem testiranju morali v karanteno, ostali pri pouku na daljavo.

Doma je ostalo 150 otrok prve triade in 77 vrtčevskih otrok, je povedal ravnatelj Pavel Srečnik in dodal, da na šoli vlada prava norišnica: ''Iz dneva v dan ravnatelji, učitelji, starši in otroci do večera čakamo, ali bo pouk v šoli ali ne bo. To je norišnica, in tako ne gre naprej''.Z epidemiologinjo so se posvetovali tudi v OŠ Matije Valjavca Preddvor

Ker je bilo na ponedeljkovem testiranju 12 izvidov pozitivnih, so se tudi na oš Matije Valjavca posvetovali z epidemiologinjo.

Pomočnica ravnatelja Petra Lesjak je za zdaj prejela 10 negativnih izvidov PCR-testov, na 2 pa še čaka. Na podlagi v torek zvečer prejetih rezultatov so ponovno v učilnicah učenci prve triade, vsi oddelki vrtcev in podružničnih šol, trije oddelki na matični šoli pa zaradi čakanja na izvide danes še ostajajo v karanteni.

V karanteno poslali 126 otrok, a so naslednji dan izvedeli, da se lahko vrnejo nazaj 

Iz Krajinski vrtcev so v torek zvečer klicali starše številnih otrok, da se lahko vrnejo v vrtec. Zaradi ponedeljkovih pozitivnih rezultatov na hitrih testih pri 17 zaposlenih so v karanteno poslali 126 otrok v desetih oddelkih. Rezultati torkovega dodatnega testiranja pa so pri 12 zaposlenih pokazali negativen izvid, in ti so se danes že vrnili v službo, je povedala ravnateljica Tea Dolinar.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del