Quantcast
Radio1_v_zivo


Kar 24-letnica doma počne z možem, razburja ženske! Pravi, da je to edino prav in MU TEGA ŠE DOLGO NE BO DOVOLILA!
Ljubezen in odnosi | 8. 2. 2021 9:00
Že dve leti ni pospravil postelje: ''To ne bi bilo pošteno, da ga silim še v hišna opravila, medtem, ko se ves utrujen vrne z dela''
Ključne besede:     mama    gospodinja    pospravljanje    dom    hiša    družina    mamica    mož    skrb
Emily pravi, da mora ženska skrbeti za dom in družino, moški pa naj hodi v službo

Medtem, ko se nekatere ženske pritožujejo nad svojimi partnerji, češ, da jim nič ne pomagajo pri hišnih opravilih, je tukaj 24-letna Emily Saunders, ki svojem partnerju Jamesu Pretsonu tega nikakor ne dovoli. Dekle mu ne dovoli, da ji pomaga pri gospodinjskih opravilih, saj pravi, da v tem uživa in ne želi, da bi ji kdorkoli to ''veselje'' vzel.

Skupaj živita od leta 2017 in sta starša 2-letni Elli in 6-mesečnemu dečku. Ko je Emily zanosila, se je odločila, da bo ostala doma kot gospodinja. Pravi, da ima sicer vsaka ženska pravico do tega, kaj bo v življenju počela, a misli, da bi morale mame ostati doma, moški pa hoditi na delo. Prepričana je, da so ženske tiste, ki skrbijo za dom in otroke, moški pa domov nosijo denar.


Foto: Facebook

Ko ljudje slišijo, da njen partner še v življenju ni pospravil za sabo ali očistil hiše, so ogorčeni, a Emily to ne gane. Sama meni, da to ni njegovo delo in mora za red in čistočo v hiši poskrbeti ženska, zato mu ne pusti, da bi se lotili česa takšnega.

''Vstajam ob 7. uri zjutraj in začnem z delom. Kuham, pere, čistim, sesa, brišem prah, se ukvarjam z otroki ... James vsak dan hodi na delo in ne želim, da ko se vrne, da mora še delati po hiši!'' pove mlada mamica in doda: ''To ne bi bilo pošteno, da ga silim še v hišna opravila, medtem, ko se ves utrujen vrne z dela''.


Foto: Facebook

James se dom vrne ob 17. uri in takrat ga Emily ne sili v nič - čisto vse naredi sama. Za njim pospravi oblačila, mu skuha, zlika, mu vse opere, hkrati pa cel dan skrbi za otroke. James obožuje kuhanje, zato mu pusti, da je kdaj v kuhinji tudi sam. Pravi, da jo vedno jo vpraša, če karkoli rabi, ji bo pomagl, a ga vedno znova zavrne.

''Mislim, da sem dve leti nazaj, ko sva se skupaj vselila v stanovanje, od njega zahtevala le enkrat, da očisti kopalnico - od takrat je ni nikoli več. Tudi postelje ni poslal že dve leti''.

Kljub temu da je Emily doma, pa se je vseeno podala na študij prava, saj bi rada nekoč, ko otroci odrastejo, morda začela kariero na pravnem področju.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del