Quantcast
Radio1_v_zivo


Znani so nominiranci za najvišje nagrade celjske občine
| 29. 1. 2021 11:50
Za častnega meščana je predlagan Franc Pangerl
Ključne besede:     Grbi    Celje    priznanja    častni meščan    Franc Pangerl
Celjski grb
Grbe bodo podelili ob prazniku celjske občine, 11. aprila.

Mestni svet bo odločal o nominacijah za naziv častnega meščana in nominacijah za prejemnike 11 celjskih grbov. Komisija je namreč obravnavala 15 predlogov za prejemnike priznanj Mestne občine Celje v letošnjem letu. Mestnemu svetu bo predlagala podelitev dvanajstih priznanj – naziva častni meščan, treh zlatih celjskih grbov, enega srebrnega in bronastega in šest kristalnih celjskih grbov. Komisija je za častnega meščana predlagala dolgoletnega direktorja Celjskega sejma Franca Pangerla. Za zlati celjski grb so predlagali ravnatelja  I. Gimnazije Antona Šepetavca, Slovensko ljudsko gledališče Celje in Celjsko Mohorjevo družbo. Za srebrni celjski grb so predlagali Milana Čepina, za bronastega pa Marjana Teržana. Za kristalne celjske grbe pa so nominirani Anita Amon, Neža Ema Komel, Tina Robič, Anja Ulaga, Vesna Vrečko Pizzulin in Žan Žvižej.

 

Nominiranci so ljudje in organizacije, ki s svojim delovanjem bogatijo Celje, in posamezniki, ki bodo sooblikovali prihodnost Celja. Letos je bilo največ predlogov za podelitev zlatih grbov, manj pa za podelitev srebrnih in bronastih grbov.

 

 

Mestni svet Mestne občine Celje bo o predlogih odločal na 15. redni seji, ki bo v torek, 2. februarja. Najvišja priznanja Mestne občine Celje župan Bojan Šrot podeli vsako leto na slovesnosti ob prazniku občine, 11. aprila.