Quantcast
Radio1_v_zivo


Knjižnica Velenje je ponovno odprta
| 25. 1. 2021 12:17
Pri obisku knjižnice je potrebno upoštevati vsa navodila NIJZ
Ključne besede:     Knjižnica Velenje    Šoštanj    Šmartno ob Paki    Biblos
knjižnica Velenje
Pri obisku knjižnice se je potrebno zadrževati čim krajši čas in pri tem upoštevati vsa navodila NIJZ.

Po odloku Vlade Republike Slovenije je Knjižnica Velenje spet odprta, vendar pa je poslovanje prilagojeno razmeram. Omogočeno bo vračilo gradiva in omejena izposoja s predhodnim naročilom. Prostega pristopa do knjižnih polic ne bo. V knjižnico lahko hkrati vstopa omejeno število obiskovalcev. Danes so odprli tudi enoti v Šoštanju in Šmartnem ob Paki.

 

Gradivo je potrebno naročiti pred prihodom v knjižnico. Lahko ga naročite: s pomočjo aplikacije Moja knjižnica, preko elektronske pošte (postabralcev@vel.sik.si), po telefonu (Velenje: 898 25 50, Šoštanj: 083 843 888, Šmartno ob Paki: 898 49 58) ali z oddajo naročila – seznama v knjižnici.


Za obdobje od 23. januarja do ponovnega popolnega odprtja knjižnice brez omejitev zaradi epidemije, zamudnine ne bodo zaračunavali, zato prosijo, da knjižnice uporabniki ne obiskujejo samo zaradi vračila gradiva.


Osebni vpis v knjižnico v tem obdobju ne bo možen, lahko pa se vpišejo s pomočjo spletnega vpisa. Spletno lahko tudi poravnajo morebitne obveznosti.


Vabijo tudi k izposoji e-knjig preko portala Biblos (https://www.biblos.si) in zvočnih knjig audibook.si.

 

Mestna knjižnica Velenje in Knjižnica Šmartno ob Paki sta odprti po običajnem odpiralnem času, Mestna knjižnica Šoštanj pa je odprta vsak dan od ponedeljka do petka od 12. do 18. ure.