Quantcast
Radio1_v_zivo


Mednarodni Brainobrainfest 2021
| 20. 1. 2021 10:23
Iz mariborskega Brainobrain centra se je udeleželilo največ otrok
Ključne besede:     Učenje    mladi    uspehi
 Mariborski brainobrainovci, so se tako kot že prejšnja leta znašli v samem vrhu tekmovanja.
Mariborski brainobrainovci, so se tako kot že prejšnja leta znašli v samem vrhu tekmovanja.

Čeprav je lansko leto 2020 presenetilo na sto in en način ter vse  načrte obrnilo popolnoma na glavo, je novo leto 2021 prineslo nove začetke, priložnosti in izzive! Glave naših mladih genijev in vedoželjnežev ostajajo polne domišljije, kreativnosti in znanja. Slednjega so preiskusili na 6. Mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest, ki je potekalo v soboto 9.1.2021.

 

Tekmovanje je v prejšnjih letih potekalo v Dubaju, letos pa se je zaradi izrednih razmer prvič premaknilo na splet. Spremenjene okoliščine tekmovanja naših mladih bobkov nikakor niso odvrnile od udeležbe – med seboj se jih je pomerilo kar 25.000 iz 45 različnih držav. Šlo je za največje tekmovanje v zgodovini Brainobraina. Kljub nenavadnim in napornim okoliščinam šolanja na daljavo, se je iz mariborskega Brainobrain centra udeleželilo največ otrok, kar 78. Pokazali so ogromno poguma in motivacije ter odlične rezultate.

Ena izmed letošnjih novosti pa je bila tudi to, da je bil čas trajanja letošnjega tekmovanja, zaradi nove in drugačne tehnične izvedbe podaljšan na 4 minute, medtem ko so bila prejšnja tekmovanja dolga 3 minute. Sodelujoči so se tako lahko udobno namestili za svoje računalniške ekrane in pričeli z reševanjem nalog hitrostnega računanja ter pred izziv postavili tako svoje možganske celice, kot tudi hitrost prstkov.

Mariborski brainobrainovci, so se tako kot že prejšnja leta znašli v samem vrhu tekmovanja. Dosegli so izjemne rezultate, saj so si priborili kar 3 champion pokale, gre za najvišjo nagrado, 14 zlatih medalj in 57 srebrnih odličij.

Vse osupljive spretnosti, kot so hitro računanje v mislih, so s pomočjo abakus mentalne aritmetike, miselnih iger, ter razvijanja domišljije spoznali in izurili v obšolskem programu Brainobrain, ki ga je leta 2003 skupaj s svojima bratoma razvil g. Anand Subramaniam in je med drugim namenjen spodbujanju enakomernega razvoja leve in desne polovice možganov. Obiskujejo ga otroci od 4. do 14. leta starosti, že najmlajši pa se tam naučijo izjemnih sposobnosti hitrega seštevanja, odštevanja, množenja in deljenja večmestnih števil brez kakršnihkoli pripomočkov, poleg tega pa usvojijo tudi zelo pomembne veščine, kot so urjenje spomina, osredotočenost, kreativnost, vizualizacija, samozavest, vodstvene sposobnosti in razmišljanje izven okvirja.

 

Otroci v dvournem tedenskem programu med drugim spoznajo učenje z zanimivim starodavnim lesenim orodjem abakom, ki še danes navdušuje po vsem svetu ter v okviru programa Brainobrain izobražuje več kot 400.000 otrok. V samem programu, kot tudi v okviru mednarodnega tekmovanja Brainobrainfest, pa otroci ne razvijajo in preizkušajo le izjemnih mentalnih sposobnosti, ampak se naučijo tudi izredno pomembnega medsebojnega sodelovanja, tekmujejo sami s seboj, se družijo, spoznavajo nove prijatelje ter pridobivajo zabavne in dragocene življenjske izkušnje.

Metoda Brainobrain je prejela prestižno nagrado "Best Kids Education Brand Award" za leto 2017.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del