Quantcast
Radio1_v_zivo


Družina bo dobila novi dom
| 20. 1. 2021 10:16
Za družino Dolar iz Stranic so zbrali že 30.000 evrov
Ključne besede:     Družina Dolar    Stranice    dom    Lions klub Konjice Vita    Tina Tinta Kovačič
hiša
Z obnovo stare hiše bodo začeli takoj, ko bo vreme to dopuščalo.

Tina Tinta Kovačič, Lions klub Konjice Vita
PRENESI DATOTEKO
Zbrali smo že veliko denarja.

V Lions klubu Konjice Vita so pred tremi tedni začeli zbirati denar za družino Dolar iz Stranic. Oče in mati, oba invalida, ter petnajstletni sin trenutno živijo v zelo stari hiši brez kopalnice in stranišča. Hišo je pred leti še dodatno poškodoval požar, zato nujno potrebuje prenovo, vendar družina denarja nima. Kot pravi Tina Tinta Kovačič, je bil odziv ljudi na akcijo zelo dober.

 

Številni dobri in srčni ljudje, obrtniki in podjetniki so se odzvali pozivu Lions kluba Konjice Vita ter s skupnimi močmi zbrali že skoraj dve tretjini sredstev, ki so potrebna za celovito prenovo doma družine Dolar s Stranic, ki živi v skoraj 300 let stari - od časa, vlage, plesni in nedavnega požara - dotrajani ter za bivanje nevarni hišici.

 

Predvidena investicijska vrednost prenove, za katero so že pripravljeni projekti, znaša skupaj približno 50.000 evrov. V preteklih treh tednih se je na posebnem transakcijskem računu, odprtem izključno za pomoč družini Dolar, že nabralo dobrih 21 tisoč evrov, medtem ko dodatno znaša ocenjena vrednost materiala in dela, ki so ga ponudili podjetniki in obrtniki, še dobrih 10 tisoč evrov.  

 

K navedenim vrednostim še niso prištete SMS donacije, ki bodo s strani mobilnih operaterjev na račun nakazane v začetku prihodnjega meseca. SMS kampanja za Pomoč družini Dolar poteka še do vključno petka.

 

S poslano ključno besedo POMAGAMO10 lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2 darujejo 10 evrov in tako pomagajo družini Dolar do dostojnega in varnega bivališča s kopalnico in straniščem.

 

Denar lahko nakažete tudi na posebni transakcijski račun za Pomoč družini Dolar:

Lions Klub Konjice Vita

Mestni trg 7, 3210 Slovenske Konjice

TRR: SI56 6100 0002 5092 404 (Delavska hranilnica d.d.)

Namen nakazila: Pomoč družini Dolar

Koda namena: CHAR (Dobrodelno plačilo)

Referenca: SI00 00-2020

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del