Quantcast
Radio1_v_zivo


Mladi zdravnik priznal, ČESA NE POČNE VEČ in povzročil zgražanje! Pacienti razmišljajo o zamenjavi
Zanimivo | 24. 1. 2021 6:25
Opustil tuširanje in o tem napisal knjigo
Ključne besede:     zdravnik    zdravje    koža    tuširanje    opustitev    zanimivo
James se ni tuširal že 5 let in pravi, da je to nekaj najboljšega za njegovo kožo

Zdravnik James Hamblin je javnosti priznal, česa ne počne že celih 5 leti in poudaril, da mu je to povsem spremenilo življenje - opustil je tuširanje. Nekaj njegovih pacientov naj bi se baje po poročanju tujih medijev celo odločilo za zamenjavo zdravnika, saj menijo, da je to osnova higiene in ne želijo, da se jih dotika nekdo, ki je ''umazan,'' sploh pa ne v časih, ko razmere niso ravno rožnate.''Ko ljudem povem, da se nisem tuširal že 5 let, se običajno zgrozijo. Zdaj, ko smo v pandemiji koronavirusa, pa je to toliko bolj grozljivo. Potolažim jih s tem, da si še vedno redno umivam roke z milom in jih razkužujem, ne umivam pa si telesa.''


37-letnik se je za odvajanje od tuširanja odločil postopoma in želel s tem izvesti eksperiment. Ko se je pred leti iz Kalifornije preselil v Brooklyn je začel pisati knjigo in je veliko bral ter naletel na članke o mikrobih, kar ga je začelo zanimati. Spoznal je, da o higieni vemo zelo malo, še manj pa o tem, kako z vsakodnevno rabo šamponov in gelov slabo vplivamo na kožo.

Vsi geli za telo, ki lepo dišijo, so velikokrat tudi agresivni in s tem našo kožo poškodujejo, kar vodi v rdečico, raznorazne alergije, srbečico, mozolje, ekcemov, pa se večina tega sploh ne zaveda. Vsebujejo agresivna sredstva, kljub temu da na embalaži piše, da je naravno in preverjeno. 


Napisal knjigo Clean, ki marsikomu spremeni pogled na življenje

Sprva je začel le s tem, da je nehal uporabljati gele za telo in se umival le z vodo. Nato pa je počasi vse šampone in gele za tele opustil ter se tuširal le z vodo. Opazil je, da je njegova koža postala manj mastna in ekcemi, ki je nekaj let imel težave z njimi, so počasi izginjali. Opazil je, da se njegova koža več ne lušči in da je mehka ter popolnoma drugačna. 

''Zdaj imam vonj kot človek. Naraven človek. Ljudje pa so žal prepričani, da če človek ne diši po parfumu, da ni čist. To ni res!'' je zaključil.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del