Quantcast
Radio1_v_zivo


V večstanovanjski hiši prišlo do nesreče: Družili so se v majhnem prostoru, ko so se začeli slabo počutiti
Slovenija | 19. 1. 2021 6:59
V hiši nekoč živela dekleta, ki so bila prisiljena k prostituciji
Ključne besede:     zastrupitev    hiša    Slovenija    Dobrna
Foto: Portal Večer

Po poročanju portala Večer je v nedeljo zvečer v večstanovanjskem objektu v središču Dobrne, ki je v lasti razvpitega Jožeta Canka in mu na celjskem sodišču sodijo zaradi kaznivih dejanj, povezanih z organizacijo prostitucije, naj bi okoli 18. ure prišlo do sproščanja ogljikovega monoksida.

Gasilci so prihiteli na kraj dogodka in nemudoma umaknili 24 oseb, ki jih je na kraju pregledala urgentna ekipa. V bolnišnico je bilo odpeljanih 12 oseb, ki so kazale znake zastrupitve oz. so imele v krvi povišano vrednost ogljikovega monoksida.

Tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin je povedala, da so se stanovalci čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so kuhali in kadili. 

Nihče ni bil v smrtni nevarnosti

Nujno medicinsko pomoč je občanom najprej nudila urgentna ekipa iz Celja, nato pa so jih reševalci iz Celja, Slovenske Bistrice in Velenja prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje in Slovenj Gradec ter v UKC Maribor. 

Natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen, zato policija nadaljuje zbiranje obvestil, nato pa bodo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, je še dejala Trbulinova.

V celjski bolnišnici pa so povedali, da so v nedeljo sprejeli šest oseb, ki so kazale znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. "Tri osebe so že v nedeljo odpustili v domačo oskrbo. Tri osebe so ostale v bolnišnici na opazovanju in so jih v domačo oskrbo odpustili danes," so še dejali. V UKC Maribor pa so 3 sprejete osebe tudi že odpustili in jih poslali v domačo oskrbo, prav toliko tudi v slovenjegraški bolnišnici.

Nekoč je bil tukaj znameniti nočni lokal

V tej večstanovanjski hiši v Dobrni so sedaj nastanjeni delavci, v preteklosti pa je bil tukaj znameniti nočni lokal, v katerem so živela dekleta iz držav vzhodne Evrope (predvsem Ukrajinke), ki jih je Jože Cank silil k prostituciji.

Zaradi tega je v tej hiši v preteklosti prišlo že do več hišnih preiskav.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del