Quantcast
Radio1_v_zivo


Testiranje v Rdeči dvorani
| 7. 1. 2021 16:26
Testiranje z antigenskimi testi od danes naprej v Rdeči dvorani Velenje
Ključne besede:     Testiranje    koronavirus    Rdeča dvorana    cepljene    Velenje
Rdeča dvorana
Od danes naprej testiranje na koronavirus zaradi lažje izvedbe poteka v Rdeči dvorani Velenje.

Od danes naprej testiranje na koronavirus s hitrimi antigenskimi testi zaradi lažje izvedbe poteka v Rdeči dvorani Velenje, in sicer danes in v petek med 10. in 14. uro. Testiranje je brezplačno in prostovoljno, predhodno naročanje ni možno. Zainteresirani občanke in občani naj bodo zdravi in naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Omenjeno testiranje ni ustrezno za osebe s simptomi na sum okužbe s SARS-CoV-2. Te osebe se morajo na testiranje naročiti preko osebnega zdravnika.


V Zdravstvenem domu Velenje, kamor spadata tudi enoti Šoštanj in Šmartno ob Paki, pa se aktivno pripravljajo tudi na cepljenj občank in občanov proti covidu-19. Vrstni red cepljenja je bil določen v Nacionalni strategiji cepljenja proti covid-19. Cepljenje je prostovoljno. Oskrbovanci in zaposleni v domovih za starostnike Velenje in Zimzelen so prve odmerke cepiva prejeli že konec decembra.

 

Za zaposlene v zdravstvenem domu je cepivo prispelo danes. Skladno z nacionalno strategijo, bodo za zaposlenimi v zdravstvenih ustanovah cepljeni ostali prebivalci, ki bodo za to izkazali interes, najprej starejši nad 60 let.


Prijave bodo v cepilnem centru Zdravstvenega doma Velenje zbirali na način, da bodo občane kontaktirali predstavniki iz Zdravstvenega doma Velenje. Občankam in občanom ni potrebno klicati osebnih zdravnikov in se naročati na cepljenje. Vrstni red cepljenja v tej skupini je pogojen izključno s starostjo. Tako bodo najprej cepljeni najstarejši občani, v tem vrstnem redu bodo tudi klicani. Za to, najbolj rizično skupino, bodo klicani tudi vsi, ki so mlajši od 60 let in imajo pridružene kronične bolezni. Sezname le-teh bodo pripravili osebni zdravniki.

 

Ko bodo vse najbolj rizične skupine cepljene, bo Zdravstveni dom Velenje na svoji spletni strani objavil aplikacijo, preko katere se bodo lahko na cepljenje prijavili vsi občanke in občani, ki so mlajši od 60 let in nimajo pridruženih kroničnih bolezni. O tem, kdaj bo aplikacija za on-line naročanje dostopna, bodo obveščali in pozivali k prijavi.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del