Quantcast
Radio1_v_zivo


Pretresljiv posnetek, ko so Trumpovi privrženci vdrli v kongresno palačo! Poglej, kaj je storil nemočni policist
Viralno | 7. 1. 2021 7:10
Pravijo, da gre za najhujši napad na simbol ameriške demokracije v več kot 200 letih
Ključne besede:     kongres    palača    protestniki    privrženci    Trump    napad    policaj    posnetek    demokracija    vdor
Protestniki pustili pravo razdejanje, čeprav pravijo, da niso bili ''nasilni''

Več sto Trumpovih privržencev, ki so se zbrali v prestolnici, je včeraj popoldne po lokalnem času uspelo vdreti v kongresno palačo in iti mimo policistov, ki pa jih je bilo premalo, da bi jih zadržali. Gre za najhujši napad na simbol ameriške demokracije v več kot 200 letih.

Štirje mrtvi, ranjenih veliko ljudi, med njimi tudi več policistovPo zadnjih podatkih so v središču ameriške demokracije umrli štirje ljudje, in sicer ženska, ki je bila vojna veteranka - Trumpova privrženka Ashli Babbittki ter še tri osebe, ki so podlegle zaradi zdravstvenih zapletov, je sporočil vodja metropolitanske policije v Washingtonu Robert J. Contee. 

To je posnetek, ko so protestniki vdrli v kongresno palačo, kjer jih je zgolj en policaj skušal zaustaviti, a mu ni uspelo. Odmikal se je in čakal, da pridejo okrepitve.Na prizorišče dogajanja so poslali kar 2.700 dodatnih mož, prišle pa so tudi enote iz sosednjih držav in preiskovalci pravosodnega ministrstva.Policija je kmalu začela odmikati protestnike okrog kongresa z dimnimi bombami, stavbo kongresa so izpraznili.

Vdrli v pisarne politikov in jih grdo razmetaliProtestniki so vdrli v pisarne politikov, sedeli za njihovimi mizami, se slikali in smejali, med drugim pa so vdrli tudi v pisarno predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi. Pisarne so grdo razmetali in v njih pustili pravo razdejanje.


Vdrli so tudi v senatno dvorano, eden od protestnikov je, kot kaže slika, sedel na sedež predsedujočega, kjer je še malo pred tem sedel podpredsednik Pence.Trumpovi privrženci so se branili s tem, da niso nasilni in niso naredili nič narobe, saj je kongres ljudska hiša, kamor so poslali svoje predstavnike, do katerih imajo dostop. Županja Washingtona Muriel Bowse je ogorčena in je dejala, da je obnašanje Trumpovih podpornikov sramotno, nedomoljubno in predvsem nezakonito. Ob tem je še napovedala, da bodo v mestu izredne razmere razglašene še 15 dni po inavguraciji novega predsednika Joeja Bidna.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del