Quantcast
Radio1_v_zivo


Včeraj se je več 100 ljudi poslovilo od deklice Laure - najmlajše žrtve v potresu, ki je prizadel Petrinjo
Žalostno | 1. 1. 2021 10:46
13-letna deklica je bila skromna, polna veselja in imela je pred sabo še celo življenje
Ključne besede:     potres    Laura    smrt    Petrinja    žrtev    pogreb    slovo    žalostno
Laurina mama se je oklepala bele krste in kričala, je zapisal Marin Lovren, ki je na Facebooku objavil fotografijo

Potres, ki je pred dnevi na območju Petrinje, Gline in Siska popolnoma uničil ulice, zgradbe in domove ljudi, je terjal tudi sedem žrtev, med njimi je bila najmlajša deklica Laura. 

Na dan potresa se je nanjo zrušil zid ene od hiš v Petrinji. Moški, ki je šel takrat mimo je za portal 24sata dejal, da jo je oživljal kar 40 minut, a je bilo žal vse zaman - poškodbe so bile prehude. 


To je nesrečna lokacija, kjer je umrla deklica

Laura Cvijić je 22. decembra dopolnila 13-let in žal nesrečno umrla pod ruševinami. Včeraj, na silvestrski dan, so jo pospremili k večnemu počitku na pokopališču v Petrinji. 


Laura 22. decembra za rojstni dan skupaj z mamo

Pogreba se je udeležilo več sto meščanov, prizori pa so bili srceparajoči, pišejo tisti, ki so bili tam. Njena mama Snježana se je oklepala bele krste in vzklikala njeno ime. Njeni kriki bolečine so se ti zarezali v srce.

''Nebo je jokalo, bolečine na obrazih ljudi, ki so bili tam, se ne da opisati,'' je zapisal mladenič na svojem Facebooku.

Njen skrušeni očim Darko je dejal, da ne more verjeti, kaj se je zgodilo in da je ne bodo nikoli pozabili. Bila je vesela in nasmejana deklica, ki se je navduševala nad glasbo in plesom ter bila izjemno radodarna. Za rojstni dan, 22. decembra je od starih staršev prejela denar in namesto, da bi sebi kaj kupila, ga je porabila za darila, za svoje domače. 


Foto: Index

Mamo poklical nekdanji mož in ji sporočil kruto novico, da Laure ni več

''Na dan, ko se je to zgodilo, je bila Laura v mestu s svojo babico, teto in sestrično. Bil sem v hiši in komaj sem zbežal ven, žena je bila v službi. Nisem je mogel priklicati. Najprej sem tekel k tastu, da bi jih rešil, nato sem sem se odpravil k avtu in nekako prišel do mesta. Opazil sem soprogo, ki mi je rekla: Peljite me na trg, Laura je pod ruševinami. Poklical jo je nekdanji mož in ji sporočil, da je Laura umrla. Veste, kaj je sledilo,'' je dejal in še povedal, da se je sprva težko navadila nanj, kasneje pa sta razvila poseben odnos: ''Zelo sem jo imel rad,'' je dejal in zaključil: ''Nikoli ni želela ničesar, bila je skromna, radodarna, mislila je na vse nas.''
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del