Quantcast
Radio1_v_zivo


Pozno zvečer sprejeli NOVE ODLOČITVE! Kaj bo v teh dneh obratovalo, kaj bo zaprto?
Slovenija | 30. 12. 2020 7:01
Vlada je sprejela odlok, ki začne veljati jutri, dne 31. december
Ključne besede:     vlada    odločitve    odprto    zaprto    koronavirus    ukrep    odlok    novo
Vlada je na dopisni seji sprejela nove odločitve

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela odlok, ki stopi v veljavo jutri, dne 31. december in bo v veljavi sedem dni. Še naprej se dovoljujejo nekatere izjeme, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb oz. zagotavljanje varnosti in zdravja, to so:

- prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil in obutve v teh prodajalnah

- lekarne

- prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki

- kmetijske prodajalne

- bencinske servise

- finančne storitve

- pošto

- dostavne služb

- dimnikarske storitve

- individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve

- osebni prevzem blaga ali hrane, razen alkohola in alkoholnih pijač, na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, med 6. in 21. uro, pri čemer konzumiranje prevzete hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno

- druge nujne storitve za zagotavljanje varnosti in zdravja

- tržnice s hrano

- trafike in kioske za prodajo časopisov in revij,

- storitve frizerskih salonov

Iz prepovedi je izvzeto tudi ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo ter brez časovne omejitve dovoljeno opravljanje dejavnosti priprave jedi in pijač v primeru dostave in v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance.

Trgovski centri morajo imeti ločen vhod in izhod za stranke

Poleg tega morajo trgovski centri zagotavljati 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru, hkrati pa je potrebno upoštevati tudi omejitev 30 kvadratnih metrov na posamezno prodajalno v sklopu trgovskega centra in imeti ločen vhod in izhod za stranke. Upoštevanje teh pogojev zagotovi upravljavec trgovskega centra oziroma odgovorna oseba posamezne trgovine.

Avtošole bodo zaprte

Vlada je med drugim sprejela tudi odlok s področja voznikov in vozil, ki začne veljati 2. januarja in velja sedem dni. Med drugim za ta čas prepoveduje izvajanje usposoabljanja kandidatov za voznike motornih vozil, dodatnega usposabjanja za varno vožnjo, rednih usposabljanj za podaljanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij, vozniških izpitov.

Veljavnost vozniških dovoljenj, ki so potekla od 16. novembra, podaljšana do konca februarja 2021.

Bodo šli otroci v šolo 6. januarja?

Danes bo najverjetneje znano, kdaj se bodo v šolske klopi vrnili osnovnošolci. Poročanju spletnega Večera in POP TV-ja je 12 ravnateljev v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje pripravilo načrt, po katerem bi otroci prve triade pouk v šolah začeli 6. januarja, otroci četrtih in petih razredov teden pozneje, 13. januarja, še teden pozneje, 20. januarja, pa vsi preostali osnovnošolci.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del