Quantcast
Radio1_v_zivo


To so ZGODBE DRUŽIN, ki jim bomo z vašo pomočjo pomagali in jim polepšali praznike
28 UR | 23. 12. 2020 7:20
Družine smo skrbno izbrali, da pomoč prejmejo res tisti, ki jo potrebujejo!
Ključne besede:     28 ur    dobrodelnost    dobrodelni maraton    dm    POMAGAM1    POMAGAM5    1919    družina    zgodba    ganljivo    pomoč    denar    stiska družine    4 prijatelji    družina    pomoč    klic    stiska
Pomagajmo družinam in jim polepšajmo praznike

"Kam pa bo ta denar šel?" se sprašujejo mnogi, zato vam sedaj predstavljamo le nekaj družin, ki se soočajo s hudo stisko in jim bomo skupaj z vašo pomočjo polepšali praznike. Tukaj je nekaj družin, med katere bomo razdelili denar.

Košček pomoči z zbranim denarjem 28-urnega dobrodelnega maratona bo šel:

8. donacija: DRUŽINI LIDIJE LUBŠINA KRESE

Na liniji Lidija:
Družina #8Lidija skrbi za 3 družinske člane, ki imajo vsi resne zdravstvene težave - sin je avtist, hčerka je hudo bolna, mož pa je invalid. Sina žal ne more voditi na prave terapije za avtizem, ker si jih enostavno ne morejo privoščiti. Radi bi predvsem izplačali vsaj enega od kreditov, da bi lažje zaživeli. Ta pa znaša 3.000 €.

7. donacija: DRUŽINI NATAŠE KUNEJ

Na liniji Nataša:
Družina #7Nataši je pred 4-imi leti mož hudo zbolel. Ima epileptične napade, slab vid, doživlja anevrizme, ki so lahko tudi smrtne - žal se mu ne da pomagati. Ona je brezposelna, živijo v neprofitnem stanovanju, s štirimi otroki, starimi od 4 do 10 let. Vsi otroci so skupaj v eni sobi. Želijo si poplačati dolgove, nastale med zdravljenjem, a jim ne znese. Mož je tudi invalidsko upokojen. Ko je zbolel, ni imel dodatnega zavarovanja in so morali preiskave plačati sami, kar jih je stalo 4.000 €. Od takrat so v dolgovih, položnic enostavno ne zmorejo plačevati. 

6. donacija: DAMIJANOVI DRUŽINI IZ BREŽIC

Na liniji Damijan
Družina #6Damijan je v prometni nesreči izgubil mamo in ženo - mamo svojih petih otrok. Najmlajša hči je imela komaj leto in pol, ko je ostala brez mamice. Ženi je obljubil, da če se ji kaj zgodi, bo vedno poskrbel za otroke in to je zdaj njegov glavni cilj. Družina komaj plačuje redne mesečne stroške, nabralo se jim je tudi nekaj dolga, ki ga Damijan skuša poplačati. Pred tremi leti so kupili starejšo hišo, uspelo mu je obnoviti streho in okna, ampak je dela še veliko. V hiši je vlaga, potrebovali bi pomoč za ureditev hiše, sob za otroke, prav tako bi potrebovali novo kopalnico in del kuhinje - trenutno najbolj potrebujejo nov štedilnik. Spijo v kuhinji, saj zgornje nadstropje ni primerno za spanje. Ob vsem tem, pa ga je pred dvema letoma doletel še infarkt, zaradi česar je težje zaposljiv in ne sme opravljati težjih del ali dvigovati težjih bremen.

5. donacija: ANITINI DRUŽINI

Na liniji Anita
Družina #5Anita ima za seboj težko zgodbo. Prvi partner, oče njene hčerke je naredil samomor. Z novim partnerjem pa je imela psihično in fizično nasilje, zaradi česar je predčasno rodila sina, ki ima hiperkinetično motnjo ter motnjo pozornosti. Zaradi tega je zelo naporen otrok. Sama ima sistemski lupus eritematozus, kar pomeni, da ima iznakaženo kožo po obrazu, po rokah, vratu, nima več levega ušesa, bolezen pa jo dobesedno razjeda. Poskusila je z vsemi zdravili, a ne pomaga nič. Ima tudi multiplo sklerozo v lažji obliki. Pravi, da se je ljudje bojijo in da je ''grda,'' ter se jo ljudje v čakalnici kar ustrašijo, če pride k zdravniku. Zelo si želi, da bi jo kdo kljub videzu vzel v službo in bi lahko začela služiti denar. Delala bi v proizvodnji, šla bi čistiti - karkoli bi delala, samo da bi imela dovolj denarja, da normalno zaživijo.

4. donacija: DRUŽINI DEJANA VUČIČA IZ LJUBLJANE

Na liniji Dejan Vučič
Družina #4Nika in Dejan sta tipična ''koronska zgodba'' leta 2020. Vse prihranke sta vložila in se zadolžila za lokal na Bledu, ki jima ga je korona dokončno zaprla. Ostali so dolgovi in kredit, Dejan je brez službe, Nika na porodniški, najmlajši otrok je star komaj 3 mesece. Trenutno živita v najemniškem stanovanju na Fužinah za 300 €. Pripada prijateljem, vendar ga bodo prodali, zato se morata do konca januarja izseliti. Ne upata niti pomisliti, kako bosta zmogla najemnino drugje. Nabralo se jima je veliko dolgov - od kredita za lokal, do vrtca, telefona in ostalih stroškov. Pravita, da se podnevi še nekako držita – tudi zaradi otrok, ponoči pogosto ne spita zaradi skrbi.

3. donacija: JASNI BUDJA IZ LJUTOMERA

Na liniji z Jasno Budjo
Družina #3Jasna je ostala sama z dvema hčerkama, mlajša Nika pa je že od rojstva hudo bolna. Ima tuberozno sklerozo - tumorje na možganih in ledvičkah, vsak dan ima kemoterapije, ob tem tudi hudo motnjo v duševnem razvoju. Jasna zaradi 24-urne nege hčerke ni zaposlena, pogosto ne zmore rednih mesečnih življenjskih obveznosti. Ko poplača vse stroške, ji pogosto ne ostane nič. Vedno večji strošek ji predstavljajo poti na terapije in pripomočki, ki jih terja vse slabše zdravstveno stanje hčerke. Ob napredujoči hčerkini bolezni se ne more niti za trenutek razbremeniti, hkrati pa ima skrbi ali bo naslednji mesec zmogla poplačati stroške ali ne. Vsak dan se bori, da hčerkam ne pokaže stisk s katerimi zaspi in se z njimi zbudi. Vsak evro bi ji pomagal, da pokrije vsaj stroške prevoza Nike na terapije.

2. donacija: UROŠU KRALJU IZ GABRSKE GORE

Na liniji z Urošem Kraljem
Družina #2Uroš živi s partnerko, ki je invalidka in z njenim sinom. Lani so ga zaradi pljučne embolije pol ure oživljali. Ostali so mu dolgovi od staršev, hiša pa je potrebna obnove. Velikokrat se zgodi, da nimajo niti za hrano. Živijo v dotrajani hiši od njegovih staršev, ki jo razjedata plesen in vlaga. Ker živijo daleč od infrastrukture, je pred leti vzel avto na lizing, ta dolg jih zdaj zelo tepe. Včeraj je imel Matej (njegov pastorek) 9. rojstni dan, ampak mu ni mogel privoščiti nobenega darila, čeprav si deček neskončno želi pulover z dinozavri. Rubežniki jih redno obiskujejo. Želi si vsaj malo pomoči pri poplačilu dolgov, da bi lažje nadaljevali svoje mirno življenje.

1. donacija: JANJI MARIJI VIPAVEC IZ MALEGA LIPOVCA

Na liniji Janja Marija Vipavec
Družina #1Janja živi s partnerjem v vikendu brez vode, normalne kopalnice, brez stalnega naslova. Nekoč je bila deležna nasilja prejšnjega partnerja, s sedanjim sopotnikom pa sta oba invalida, brezposelna in prejemata socialno pomoč. Janja ima fibromialgijo in težave s pritiskom, partner pa antiklizarijoči spondilitis. Hiša, kjer živita, je skoraj gola, brez osnovne infrastrukture, tudi vodo jima pripeljejo gasilci. Na tleh nimata parketa, tlakov, hiša ni izolirana, v kuhinji pa nimata niti lijaka - imata ga za silo le v kopalnici, zato tam pereta posodo. Tudi hči Karin, ki ju je predlagala, je sama bolna in invalidka.

Občasno jim pomagajo sorodniki in jim podarijo kaj starega – stole, mizo, skratka uporabno pohištvo. Zelo veliko bi jim pomenilo, če bi lahko uredili vsaj katero od manjkajočih stvari v hiši, ki bi jim omogočila osnovne pogoje za dostojno življenje.

Pošlji SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na številko 1919 ali pa se oglasi v svoji najbližji dm prodajalni, kjer lahko doniraš od 50 centov do 5 eur in pomagaš socialno ogroženim družinam. 

 Če poznate družino ali posameznika, ki nujno potrebuje pomoč, nam prosimo pošljite elektronsko sporočilo na: pomagam@radio1.si

Če pa bi želel donirati več, pošlji mail na: fundacija@radio1.si.

Denar pa lahko nakažete tudi preko QR kode!

#28-urni dobrodelni maraton 2020

28 UR | 23. 12. 2020 11:16
A SANJAMO?! Zbrali smo 1.037.313, 54 EUR!!! ČESA TAKŠNEGA NISMO PRIČAKOVALI! Znova je zmagala dobrosrčnost - hvala, ker ste!
 
Nagrajujemo | 23. 12. 2020
Zbrali smo NEVERJETNIH 1.037.313,54 EUR! Take rekordne številke nismo pričakovali!
 
28 UR | 23. 12. 2020
Kako se je Jana odrezala med plezanjem na Trboveljski dimnik? Odgovor ima izkušeni alpinist
 
28 UR | 23. 12. 2020
Zvita Feltna je poskrbela za razigrano vzdušje
 
28 UR | 23. 12. 2020
Dedek Mraz je pozdravil 4 prijatelje in jim razkril ali bodo otroci letos dobili darila!
 
28 UR | 23. 12. 2020
Dejan Vunjak je na noge dvignil vse prisotne
 
28 UR | 22. 12. 2020
Voditeljica Tara Zupančič je 4 prijatelje obdarila z zelo posebnimi darili
 
28 UR | 22. 12. 2020
Samuel Lucas je z nežno pesmijo Dajem sebe pričaral romantično vzdušje!
 
28 UR | 22. 12. 2020
Eva Boto nas je vse raznežila s svojo najnovejšo skladbo
 
28 UR | 22. 12. 2020
Branko Đurić - Đuro je poskrbel, da je Avdić od njega prejel DARILO: "Kaj sploh je to?"
 
28 UR | 22. 12. 2020
Kvatropirci so nas šarmantno ogreli z božično uspešnico
 
28 UR | 22. 12. 2020
JOKER OUT: Predstavili so se s pesmijo VEM, DA GREŠ in božično skladbo, ki Slovencem ogreje srce!
 
28 UR | 22. 12. 2020
Challe Salle je začel lagano in šel k novim zmagam naproti
 
28 UR | 22. 12. 2020
Bepop ladies & Žan Serčič združili moči za dober namen in nas očarali s svojim nastopom
 
28 UR | 22. 12. 2020
Anja in Roškar navdušila z božičnim komadom, za obdarovanje pa je poskrbel TA gost!
 
28 UR | 22. 12. 2020
BQL sta nas ogrela s svojim novim hitom BUDALA
 
28 UR | 22. 12. 2020
DENIS SE JE ZLOMIL: Ob prebiranju pisma se je zjokal, komaj ga je prebral do konca ...
 
28 UR | 22. 12. 2020
LUKA BASI z nastopom raznežil nežnejši spol
 
28 UR | 22. 12. 2020
RETRO BAND nas je ogrel s pesmijo CIK CAK: Ustanovil ga je eden najbolj priznanih slovenskih smučarskih učiteljev
 
28 UR | 22. 12. 2020
Ko v studio pridejo Marjan Šarec, Karl Erjavec in Milan Krek! To je prava komedija
 
28 UR | 22. 12. 2020
4 TERORJI so pripravili tradicionalno poslastico za ekipo: "K***c jih gleda"
 
28 UR | 22. 12. 2020
Klemen Slakonja imitiral znane glasbenike: Navdušil z oponašanjem osebe, KI SPLOH NIKOLI NE POJE
 
28 UR | 22. 12. 2020
SEBASTIAN poskrbel za nostalgičen nastop! Ko cel radio preplavi pesem: HOČEM TO NAZAJ!
 
28 UR | 22. 12. 2020
KINGSTONI & POSKOČNI MUZIKANT DEJAN so se zafrkavali na polno! Studio je od zabave pokal po šivih
 
28 UR | 22. 12. 2020
MAGIC ALEKSANDER pričaral TISTO, kar bo ogrelo srca družinam v stiski! Wow, kako mu je to uspelo?
 
28 UR | 22. 12. 2020
Vlado Kreslin nam je pričaral enkraten nastop v živo: Na koncu je z njim zapela tudi JANA!
 
28 UR | 22. 12. 2020
Duhovnik Martin Golob o tem, kakšno ''KAZEN'' bi dal Anji, če bi grešila z nečim prepovedanim!
 
28 UR | 22. 12. 2020
Predsednik UEFE Aleksander Čeferin odgovarja na zabavna vprašanja otrok! TAKŠNIH VPRAŠANJ ni dobil še NIKOLI
 
28 UR | 22. 12. 2020
Ranko Babić si je privoščil Deželaka in Avdića: On ne špara jezika :)
 
28 UR | 22. 12. 2020
MAGNIFICO nam je pripravil koncert, ki si ga lahko ogledaš kar s svojega udobnega kavča!
 
28 UR | 22. 12. 2020
HELP! A BEATLES TRIBUTE BAND: Navdušili z legendarnimi uspešnicami, ki jih poznamo vsi!
 
28 UR | 22. 12. 2020
Peter Poles osvajal Jano: Poglej, kakšno taktiko je uporabil
 
28 UR | 22. 12. 2020
Popularni komedijant, legendarni igralec in Lado so nas pozdravili preko Zooma!
 
28 UR | 22. 12. 2020
28-URNA DOBRODELNA PRAVLJICA SE JE ZAČELA: Ansambel Avsenik nas je dvignil na noge in nas pripravil na nepozabno dogajanje
 
Denis Avdić Show | 18. 12. 2020
DEŽELAK, TI SI NOR! Po celi Sloveniji je več kot 50 ur počel nekaj, ob čemer ostaneš brez besed!
 
Denis Avdić Show | 14. 12. 2020
NATEGNI IN POBEGNI #13: Anja je 28-ur ''NATEGOVALA'' Roškarja! JE ŠLA TOKRAT ČEZ VSE MEJE?!
 
28 UR | 11. 12. 2020
To je koda, kjer lahko doniraš svoj prispevek za 28-urni dobrodelni maraton
 
Denis Avdić Show | 10. 12. 2020
Jana storila nekaj, ob čemer se ti NAJEŽI KOŽA! Oddahnila si je šele, ko je prišlja na cilj!
 
Denis Avdić Show | 8. 12. 2020
(VIDEO) Noro kaj je naredil AVDIĆ! 4 prijatelji v središču Ljubljane šokirali mimoidoče!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del