Quantcast
Radio1_v_zivo


SLOVENIJA, IMAMO DOBRE NOVICE: Vlada vam za praznike obljublja spremembe!
Slovenija | 18. 12. 2020 6:26
Od jutri naprej se sproščajo še nekatere dejavnosti
Ključne besede:     spremembe    prazniki    vlada    sproščanje    koronavirus    ukrepi    Kacin    Počivalšek    december
Od jutri naprej nas čakajo nove spremembe

Vlada se je na dopisni seji odločila, da se jutri, dne 19.12., po vsej državi odprejo še nekatere storitvene dejavnosti.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na konferenci povedal, da so že k obstoječim izjemam, ki jim bo obratovanje dovoljeno od jutri, do vključno 23. decembra, v vseh statičnih regijah med nove izjeme dodali še naslednje dejavnosti:

- prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago

- drevesnice in vrtnarije

- storitve izdelave, montaže, popravil in vzdrževanja

- storitve nege hišnih ljubljenčkov

- individualne nezdravstvene, svetovalne in terapevtske storitve

V 4 regijah, kjer pa je stanje najboljše (osrednjeslovenska, goriška, obalno-kraška in gorenjska) pa se dodatno sproščajo še ostale dejavnosti:

- knjigarne, papirnice, fotokopirnice, prodajalne z drobno galanterijo in darilnim programom

- prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo oblačila, tekstil in obutev, pri čemer pomerjanje ni dovoljeno

- specializirane prodajalne z otroškim programom

- storitve nepremičninskega posredovanja

Poudarjajo pa, da naj vsi resnično sledijo vsem protikoronskim ukrepom in poskrbijo, da delovni proces poteka karseda varno.

Popolnega zaprtja ne bo?

Na vprašanje, kaj se bo dogajalo po 23. decembru, ko sledi ponovno zaprtje cele države, pa zaenkrat tudi Počivalšek ne ve, saj se o tem še dogovarjajo.

Dodal je le, da nasprotuje popolnemu zaprtju, saj bi s tem gospodarstvo dobilo ''nepopravljivo škodo, ki si je ta hip ne moremo privoščiti''.

Bodo med prazniki ukinili policijsko uro?

To je zaenkrat še neznanka, so pa o tem govorili na seji vlade. V naslednjih dneh bodo relativno hitro sprejeli končne odločitve, ki bodo odvisne od trendov po odpiranjih trgovin in storitev, je dejal Počivalšek. Dodal je, da se bodo zgledovali tudi po dejanjih severnih sosedov in izrazil zadovoljstvo, da je Evropa začela usklajeno sprejemati ukrepe na ključnih področjih.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - predsedniške volitve | Volilna pravila - lokalne volitve | Seznam predvajanih del