Quantcast
Radio1_v_zivo


Bodoči ženi PREPOVEDAL, da ima na poročni dan tole na sebi! Zdaj se z njim noče poročiti
Ljubezen in odnosi | 20. 12. 2020 8:01
Bela obleka je za dekleta, ki so pred poroko še device, je prepričana fantova družina
Ključne besede:     Poroka    obleka    bela    načela    navade    mož    devica    nevesta    žalost    barva    vera
Ker ni devica, je ne bo peljal pred oltar v beli obleki

Obupan moški je svojo zgodbo delil na Redditu in dejal, da prihaja iz močno verne družine, zato je svoji bodoči ženi prepovedal, da na poročni dan obleče belo obleko. Pojasnil je, da je takšna obleka v nasprotju z njihovimi načeli in tradicijo njegove družine.

"Prihajam iz zelo religioznega gospodinjstva, z izredno močnimi krščanskimi načeli in prepričanji. Ena od tradicij v moji družini pa je tudi ta, da ženska s katero se poročiš, ni več devica, nikakor ne sme nositi bele obleke," je napisal in povedal, da je bila mama precej razočarana, ko je izvedela, da ne bo poročil device.

"Ko sem jo predstavil družini, me je mama najprej vprašala, kdaj sem začel hoditi z njo. Bil sem iskren in ji povedal, da je pred mano že imela fanta," to njegovi mami vsekakor ni bilo najbolj všeč, saj so želeli, da sin pred oltar pelje žensko, ki je čista. Tako kot nad bodočo snaho ni bila navdušena družina, pa nad celotno situacijo prav tako ni bila navdušena bodoča nevesta.
Predlagal ji je, da obleče modro obleko

Moški je dejal, da je zaradi vsega tega močno razburjena in ji ideja, da ne bi nosila bele obleke nikakor ni všeč. Predlagal ji je, da skupaj poiščeta bleščečo modro obleko, kar pa ji ni preveč všeč. Začela je razmišljati celo v tej smeri, da se ne bi poročila, saj je nad njegovo željo razočarana.  

Ko je ostale uporabnike na Redditu povprašal, kaj je storil narobe in zakaj se dekle noče poročiti z njim, pa je naletel na nešteto obtožb.

"Ne morem verjeti, da je po vsem tem ostala s tabo!"

"To ni krščanska tradicija nit sodobna tradicija. V zakonu ali čem drugem ni barve za devištvo. Po biblijskem zakonu so device in neporočene ženske nosile večbarvne halje."

"Do začetka 20. stoletja je bila modra tradicionalna - barva čistosti, poroke pa so navadno prirejali ljudje, ki so bili oblečeni v njihova najboljša oblačila. Bela je postala modna zaradi bele obleke kraljice Viktorije."

Kaj se je zgodilo s parom ne vemo, pa vendar se govori, da naj bi se dekle vseeno odločilo za modro obleko in le dahnilo usodni da.

 © 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del