Quantcast
Radio1_v_zivo


Prišla iz porodnišnice in novorojenčku želela zamenjati plenico, ko je videla, KAJ SO STORILI PORODNIČARJI
OMG/WTF | 19. 12. 2020 3:27
Domov je prišla z napačnim dojenčkom - namesto deklice, so ji dali fantka
Ključne besede:     dojenček    napaka    rojstvo    zamenjava    deček    deklica    dom    šok    mama    porodnišnica
Okasni so dali napačnega otroka! Porodnišnico bo tožila

Novopečena mamica Oksana Kolesnikova je rodila zdravo deklico in si zagotovo ni predstavljala, da bo že prvi dan po prihodu domov iz porodnišnice, tako šokanten. Ugotovila je, da so ji dali napačnega otroka. To pa je spoznala šele, ko je novorojenčku želela zamenjati plenico in videla, da ima doma dečka, namesto deklice.

"Ko sem doma otroku želela zamenjati plenico, sem doživela šok! Takoj sem preverila nalepko in jasno je pisalo, da sem rodila deklico! To ni bila naša Masha," razlaga zgrožena Oksana."V porodniški sobi so mi otroka le na hitro položili na prsni koš, videla sem le obraz, nato pa so ga zaradi nevarnosti okužbe hitro odnesli," pove mamica in doda: "Večkrat sem medicinsko sestro vprašala ali imam deklico ali fantka in ni spregovorila niti besede. Nato sem jo ponovno vprašala in končno je zavpila, da je deklica."

V nekaterih ruskih porodnišnicah namreč še vedno velja sistem iz sovjetskih časov, ko sta mati in otrok po rojstvu v minimalnem stiku, čeprav sta oba zdrava.

"Takoj sem poklicala v porodnišnico in jim sporočila, da so mi dali napačnega otroka," opisuje dogodek Oksana, ki obžaluje, da ni bila pri tem dovolj previdna. 
Kasneje so v bolnišnici opravili tudi DNK analizo, ki je dokazala, da je deklica res njena in nikakor ne deček, ki so ji ga dali za domov. Namestnica glavnega zdravnika je v zagovor povedala, da so bile babice tisti dan zelo zaposlene in utrujene, saj so imele kar šest porodov.

"Seveda nam je zelo žal, da se je to zgodilo in se še enkrat opravičujemo materi," je dodala namestnica porodnišnice, še vedno pa niso pojasnili, kako napake niso opazili kar celih pet dni.

 


Oksana, ki je ostale štiri otroke rodila brez težav in je do sedaj domov še vedno pripeljala pravega, pravi, da ji ni jasno, kako se lahko zgodi takšna huda napaka. Zdaj zahteva ponoven DNK test, ki ga bo opravila v drugi bolnišnici. Želi pa si tudi, da bi bolniško osebje kaznovali za malomarnost. © 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del