Quantcast
Radio1_v_zivo


V Metliki so zamaskirani moški vdrli hišo in z družino počeli nekaj, kar vidimo le v grozljivih filmih!
Slovenija | 16. 12. 2020 10:01
Oškodovanca vrgli iz postelje in vanj uperili pištolo, nato pa se je začelo mučenje
Ključne besede:     Metlika    grozljivka    moški    tragedija    drama    Slovenija    rop    mučenje    družina    vdor
Slika je simbolična

Ta vikend se je v Metliki dogajalo nekaj, kar običajno vidimo le v grozljivih filmih ali pa smo o tem le slišali v tujih medijih, nikakor pa tega nismo vajeni v Sloveniji.

Po poročanju časnika Delo naj bi trije zamaskirani neznanci v noči na petek na Svržakih pri Metliki vdrli v hišo in se več ur izživljali nad družino.

Neznanci so v hišo prišli okoli 1:30 ure zjutraj skozi vrata terase, tako da so vanje zvrtali dve luknji. Pretreseni 39-letni oškodovanec je dejal, da so vanj sredi spanja uperili pištolo, ga nato vrgli iz postelje in zvezali. V hrvaškem jeziku naj bi od njega zahtevali denar in mu očitali, da je podjetniku iz Metlike vzel 350.000 evrov.

Žgali so jih z likalnikom 

Dopovedoval jim je, da nikomur ni vzel ničesar in da živi pošteno, ga niso poslušali - očitno pa so ga zamenjali z nekom drugim. Zatem pa je sledila prava grozljivka. Spravili so se na celo družino, tudi oba otroka in jih mučili. Žgali naj bi jih z razbeljenim likalnikom.

Z izživljanjem naj bi končali okoli 4:30 ure zjutraj, ko se je sosed odpravljal v službo. Zamaskirance je zmotila oz. prestrašila luč od zunaj in so pobegnili.

Družina je takoj poklicala policijo, a so sprva za njih poskrbeli iz metliškega zdravstvenega doma, nato pa so odšli v novomeško bolnišnico. Oškodovanec je dejal, da se ukvarja z odkupom in prodajo avtomobilov ter priznal, da je nekoč to res počel na črno. Pozneje pa je odprl svoje podjetje. 

Iz hiše naj bi odnesli 12.000 evrov, ki jih je oškodovanec imel pripravljene za nakup avtomobila, odpeljali pa so mu tudi avtomobil, ki so ga policisti pozneje našli v bližini Ljubljane.

Intenzivna kriminalistična preiskava v tem primeru poteka, kriminalisti preverjajo vse okoliščine, zato podrobnosti ne morejo pojasnjevati, saj bi s tem lahko škodili nadaljnjim postopkom. Policija v skladu z zakonom o organiziranosti in delu v policiji obvešča javnost o svojem delu, če s tem ne škodi izvajanju nalog policije ali upravičenim koristim drugih.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del