Quantcast
Radio1_v_zivo


Brezdomcu kupila rogljiček, ta pa ji je v roko potisnil listek! Zlomilo jo je, ko je videla, kaj je storila s tem
WOW | 16. 12. 2020 6:00
Zahvalil se ji je, da mu je rešila življenje, saj je razmišljal o samomoru
Ključne besede:     brezdomec    listek    sporočilo    beseda    študentka    pogovor    rogljiček    kava    rešitv    samomor    zahvala
Casey je dokaz, da lahko z lepo besedo in s tem, da prisluhneš, nekomu rešiš življenje

Študentka Casey Fischer je pred faksom odšla v kavarno in nekaj metrov stran opazila brezdomca, ki je na pločniku prosjačil za denar. Čez nekaj minut, ko je s kavo stopila ven, pa ga je zagledala pred vrati kavarne.

Videla ga je, kako šteje kovance in videti je bilo, da jih ne bo imel dovolj, da bi si privoščil topel napitek ali prigrizek. To jo je zlomilo. Stopila je do njega in z njim želela začeti pogovor. Videla je, da mu ni do tega, a je vztrajala. Izvedela je, da mu je ime Chris.

Vrnila se je nazaj v kavarno in mu kupila rogljiček ter kavo. Nato mu je dejala, če se želi za minuto z njo usesti in malce poklepetati.Šokiran nad njeno prijaznostjo je sprva okleval, nato pa je začel klepetati z njo. Pogovarjala sta se več kot eno uro in zaupal ji je vse, kar ga je težilo. Povedal ji je, da ni nikoli poznal očeta in je izgubil mamo, ki je umrla zaradi raka. Dejal je, da je vedno želel postati nekdo, na kogar bo njegova mama ponosna, pa je žal usoda hotela drugače.

S svojo prijaznostjo je rešila življenje nekomu, za katerega nobenemu ni bilo marČas je mineval in Casey je ugotovila, da že zamuja na predavanja ter se mu opravičila, da mora žal iti.

Chris jo je zadržal in jo prosil, če lahko počaka minuto, da ji nekaj napiše na list papirja. Opravičil se ji je za grdo pisavo, se ji nasmejal, ji potisnil listek v roko in odšel. Ko je prebrala listek, pa jo je stisnilo pri srcu in je bila vesela, da je storila ta korak, ki ga večina ljudi ne bi.

Na listku je pisalo sledeče:

''Danes sem se hotel ubiti.
Zaradi tebe, se nočem več.
Hvala ti, prelepa oseba!''Caseyjina zgodba je dokaz, kako lahko nekomu s prijaznostjo, toplo besedo in s tem, da mu prisluhneš spremeniš življenje. Ona je to storila z lepo besedo, s kavo in rogljičkom, ki je brezdomcu, za katerega nobenemu ni bilo mar, rešila življenje ter mu polepšala dan.

V času, ko vedno nekam hitimo, pozabljamo, koliko nekomu pomeni preprost pogovor, lep nasmeh ali to, da imaš nekoga, ki se mu lahko izpoveš. Pozabljamo, da lahko beseda ''rad te imam'' ali ''vesel sem, da si ob meni'' spremeni svet. Pozabljamo, da so na svetu ljudje, ki nimajo nikogar, ki bi jih poslušal, jih le lepo pogledal ali jim zaželel lep dan.
Ti to imaš, zato ceni ljubljeno osebo, jo spoštuj in ji večkrat povej, da jo imaš rad.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del