Quantcast
Radio1_v_zivo


Mariborčanka, Nataša Grandovec med letošnjimi prejemniki nagrad
| 9. 12. 2020 8:37
Društva oblikovalcev Slovenije (DOS)
Ključne besede:     Nagrada    oblikovalka    nakit
Diplomirana oblikovalka nakita Nataša Grandovec, ki živi in ustvarja v svojem mariborskem ateljeju April.
Diplomirana oblikovalka nakita Nataša Grandovec, ki živi in ustvarja v svojem mariborskem ateljeju April.

 

Društvo oblikovalcev Slovenije (DOS) je letos že trinajstič podelilo nagrade edinega tovrstnega stanovskega združenja v Sloveniji. V svojih vrstah združuje vrhunske ustvarjalce z različnih področij, industrijskega in grafičnega oblikovanja, scenografije, kostumografije, fotografije, oblikovanja nakita, itd.

Strokovna žirija DOS, ki ji je predsedoval Peter Jamšek je med prispelimi deli izbrala delo avtorja ali skupine avtorjev, ki predstavlja ustvarjalni oblikovalski presežek in tako prispevek k razvoju in dvigu vizualne kulture okolja na različnih področjih oblikovanja, za katerega in v katerem izdelek deluje. V kategorijah: oblikovalski dosežki, oblikovalski presežki, častni član, priznanje za življenjsko delo ter v kategoriji Daljnogled je bilo podeljenih 16 priznanj.

Med letošnjimi prejemniki priznanja v kategoriji »oblikovalski dosežki« je tudi diplomirana oblikovalka nakita Nataša Grandovec, ki živi in ustvarja v svojem mariborskem ateljeju April.

Letošnje priznanje žirije je prejela za kolekcijo brošk, ki jo je naslovila CONTINUUM VITAE. Gre za oblikovalkino intimno raziskovanje in pripovedovanje o življenju. Kovinske trakove, srebrne in iz titana, sestavlja, prepleta in povezuje s številnimi kovicami v vedno nove oblike, zaporedja in spirale. Kolekcija pripoveduje o neskončnem gibanju, krhkosti življenja in ponovnih začetkih. Prejemnik priznanja za življenjsko delo je Oskar Kogoj, doma in v svetu priznan industrijski oblikovalec, umetnik, akademik, profesor, raziskovalec in še kaj. Letos podelitev nagrad DOS, zaradi soočanja z pandemijo COVID 19 ne bo potekala v Cankarjev domu, kot je že utečena tradicija.

Več o nagrajencih in njihovih delih si lahko preberete na tej povezavi:

https://www.cd-cc.si/kultura/razstave/oblikovalski-presezki-2020-zacasno-zaprto


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del