Quantcast
Radio1_v_zivo


Pošta Slovenije opozarja
| 8. 12. 2020 9:14
Lažna sporočila o paketih
Ključne besede:     pošta    sporočila    delo
 Trenutno so v obtoku potvorjena elektronska sporočila.
Trenutno so v obtoku potvorjena elektronska sporočila.

V času, ko je po vsem svetu na poti največje število poštnih pošiljk zaradi bližajočih se praznikov, v letošnjem letu pa še zaradi aktualne epidemiološke slike, se znova pojavljajo spletne prevare. Ti radi izkoriščajo tudi predbožični čas, ko ljudje pošiljamo več pošiljk.

Trenutno so v obtoku potvorjena elektronska sporočila, ki prejemnika obveščajo, da ga čaka paket, za katerega je potrebno plačati manjši znesek poštnine (2,99 EUR).

Gre za lažna sporočila, saj Pošta Slovenije v nobenem primeru dostave ne pogojuje s plačilom vnaprej. Nepridipravi namreč po vpisu podatkov naredijo večjo transakcijo, zato pri Pošti Slovenije svetujejo, da prejemniki takoj kontaktirajo procesni center.

V Radvanju pa je pošta kot pogodbena pošta. 

z pošte so nam sporočili, da lahko krajani pošiljke prevzemajo “na pogodbeni pošti na Pohorski ulici (upravlja jo pogodbeni izvajalec Bruc d.o.o. iz Maribora) in tudi opravljajo vse ostale storitve, ki se opravljajo na pogodbenih poštah. Delovni čas pogodbene pošte je za uporabnike bolj prijazen, saj je pogodbena pošta odprta vsak dan od 8. do 18. ure, ob sobotah pa od 8. do 12. ure”.