Quantcast
Radio1_v_zivo


Mariborski zdravstveni dom na robu organizacijskih zmožnosti
| 30. 11. 2020 14:56
Poziv vsem meščanom k nujnemu upoštevanju vseh ukrepov
Ključne besede:     ZD    ukrepi    zmogljivosti
Poziv pacientom, da na spletni strani zavoda redno spremljajo obvestila o delujočih ambulantah in del. času ambulant.
Poziv pacientom, da na spletni strani zavoda redno spremljajo obvestila o delujočih ambulantah in del. času ambulant.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor zaradi okužb zaposlenih z virusom COVID-19 in drugih odsotnosti na robu organizacijskih zmožnosti.

“Glede na zadnje podatke o številu okuženih na območju mariborske regije, ki so v tem trenutku najvišji v državi pozivamo vse občane Mestne občine Maribor in sosednjih občin, da nujno upoštevajo vse priporočane ukrepe pri preprečevanju možnosti prenosa okužb z virusom Covid -19, saj nam brez njihove pomoči žal ne bo uspelo zaustaviti naraščanja števila okužb,” so sporočili iz mariborskega zdravstvenega doma.

Zaradi povečanega števila zaposlenih, pozitivnih na COVID-19 in posledično njihove odsotnosti, kakor tudi odsotnosti zaposlenih, ki so v karanteni zaradi stika z okuženimi, se srečujejo z vedno večjimi kadrovskimi težavami. Po zadnjih podatkih je odsotnih 131 zaposlenih, med njimi kar 10 družinskih zdravnikov in 25 medicinskih sester, ki delajo v ambulantah organizacijske enote Splošno zdravstveno varstvo.

Zavod mora zagotavljati neodložljive zdravstvene obravnave in izvajanje zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje pacienta, kar pomeni, da morajo dejavnosti in obravnave na področju primarnega zdravstvenega varstva, ki je osnovno poslanstvo njihovega zavoda, potekati nemoteno in neprekinjeno. Ob vseh rednih dejavnosti morajo vsakodnevno zagotavljati kader na triažnih točkah ob vhodih v zdravstvene postaje na 47 lokacijah zavoda.

Prav tako morajo še dodatno vsakodnevno zagotavljati kader (dnevno 10 zaposlenih) za izvajanje dela na vstopnih točkah za testiranje na COVID-19. Vse našteto zagotavljajo tudi z delom preko  polnega delovnega časa, torej z dodatnimi obremenitvami zaposlenih v zavodu.

“Glede na trenutno kadrovsko situacijo in dodatne obremenitve zaposlenih se bojimo, da vseh naštetih del in nalog sami z razpoložljivim kadrom ne bomo zmogli zagotavljati, saj delujemo na robu naših organizacijskih zmožnosti. Zaradi vsega tega bomo primorani nekatere naše ambulante začasno zapirati, za paciente pa bo ustrezno poskrbljeno na drugih delujočih lokacijah. Iz tega razloga pozivamo paciente, da na spletni strani zavoda redno spremljajo obvestila o delujočih ambulantah in delovnem času ambulant ter da se držijo vseh preventivnih ukrepov za zaustavitev prenosa okužbe z virusom COVID-19,” še sporočajo iz ZD Adolfa Drolca Maribor.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del