Quantcast
Radio1_v_zivo


Najbolj črn dan od začetka epidemije! To je lokacija, kjer je število okuženih največje
KORONAVIRUS | 24. 11. 2020 12:33
V bolnišnicah se tako zdravi 1.299 ljudi, kar je največ od začetka epidemije ... Stanje se ne umirja
Ključne besede:     koronavirus    epidemija    okužbe    Slovenija    bolnica    naraščanje
Stanje se umirja (pre)počasi

V ponedeljek, dne 23.11. smo v Sloveniji ob 5.596 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili kar pri 1.302 osebah. To pomeni, da je bilo pozitivnih 23,27 odstotka testiranih.

Včeraj je umrlo 59 bolnikov okuženih s covid-19, kar je največ od začetka epidemije. Skupaj je zaradi covid-19 v Sloveniji umrlo že 1.156 ljudi.

V bolnišnicah se tako zdravi 1.299 ljudi, kar je največ od začetka epidemije. Od tega jih je 204 na intenzivni negi. Iz bolnišnic so včeraj odpustili 78 bolnikov. 

''Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 23,27 odstotka, kar je nekoliko manj kot pretekle dni, a še vedno kaže na to, da se epidemija še ne umirja in da se število okužb še vedno zmanjšuje (pre)počasi,'' je na tiskovni konferenci povedal Jelko Kacin. 

Kritična točka so domovi za starejše

''Žal se še naprej nadaljujejo vdori virusa v domove starejših, kar vpliva na veliko bolnih in hudo bolnih, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo. Na žalost gre za skupino oseb, ki je najbolj ranljiva, posledično pa je pri tej skupini večja tudi smrtnost,'' je še povedal Kacin in dodal, da je pomembno, da se v trenutnih razmerah vsak izmed nas obnaša, kot da je okužen. Velika večina vdorov v DSO, bolnišnice in delovne organizacije je posledica vnosa virusa asimptomatskih bolnikov. Zaščitni ukrepi so trenutno edini učinkovit način za zmanjševanje okužb

Včeraj je bilo namreč na novo okuženih 174 stanovalcev, aktivno okuženih je tako trenutno 2.618 stanovalcev. Pri zaposlenih je bilo potrjenih 52 novih okužb. Aktivno okuženih je tako 935 zaposlenih.

Nimate simptomov, a lahko prenašate bolezen!

Tudi, če nič ne kaže na to, da ste zboleli za covid-19, še vedno obstaja verjetnost, da ste okuženi in bolezen prebolevate asimptomatsko. To pa še ne pomeni, da niste vseeno prenašalec bolezni. Zato je toliko bolj pomembno, da se prav vsak izmed nas obnaša, kot da je okužen, opozarja Kacin.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del