Quantcast
Radio1_v_zivo


Pred porodom objavila sliko iz porodnišnice, čez 10 minut pa se njeno življenje obrne na glavo
Srčkano (cute) | 24. 11. 2020 11:25
Mislila, da ne bo nikoli mama, nato pa je izvedela novico, ki je ni pričakovala
Ključne besede:     šestorčki    otroci    porod    šok    porodnišnica    mama    rojevanje    rojstvo    materinstvo
Lauren na dan poroda

Lauren Perkins iz Teksasa je dolgo sanjala o tem, da bi postala mama, a ji po naravni poti žal ni uspelo. Z možem sta se odločila za umetno oploditev, čeprav glede tega ni bila preveč optimistična, saj je bila prepričana, da ji ne bo uspelo. Pa se je motila. Kmalu je izvedela, da je noseča, na pregledu pa so jo presenetili celo s tem, da bo postala mama dvojčkov, kar je pri umetnih oploditvah velika verjetnost. 

Čez nekaj mesecev pa je ginekolog na ultrazvoku opazil, da v njenem trebuhu nista le dva, temveč jih je kar šest!


Domov sta odšla s petimi otroci, saj je morala ena deklica dlje ostati v inkubatorju

Paru je zastal dih in mislila sta, da se je zmotil. A novice niso bile nič kaj obetavne. Ginekolog ju je opozoril, naj bosta pripravljena na vse, tudi na najhujše, saj obstaja velika verjetnost, da vsi otroci mogoče ne bodo preživeli.

Predlagal jim je, da bi morda enega ali dva otroka z operacijo odstranili iz maternice, da bi ostali zagotovo imeli možnost preživetja. Brez premisleka sta to odklonila in želela, da vsak dobi priložnost življenja. Ko je bil čas poroda, je v porodniški sobi prisostvovalo več medicinskega osebja, saj je šlo za precej zapleten porod. Vedeli so, da ne bo enostavno, a se je na koncu izkazalo, da se njihove črne napovedi niso uresničile. 

Lauren je rodila vseh 6 otrok v zgolj manj kot 10 minutah, in sicer 3 fantke in 3 deklice. Vsi so morali nekaj tednov preživeti v inkubatorju, a so lepo okrevali, razen deklice Leah, ki je morala tam ostati dlje. Med nosečnostjo je v trebuhu imela najmanj prostora in se ji možgani niso razvili tako kot bi se ji morali. Zaradi tega je duševno zaostala. Po nekaj tednih je tudi ona okrevala in se priključila ostalim bratcem in sestricam. Lauren je dejala, da ni nikoli sanjala o tem, da bo imela več kot 2 otroka, kaj šele 6. Z možem pravita, da življenje s 6 otroci ni enostavno, a ga ne bi zamenjala za nič na svetu. Vsak dan jima predstavlja nov izziv, njihovi dnevi pa so polni otroške radosti, smeha in dobre volje. Dejala je, da sta z možem dobro organizirana, otroci pa so ubogljivi.Danes so otroci stari 8 let, hodijo v normalno šolo, razen Leah, ki hodi v šolo, za otroke s posebnimi potrebami. 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del