Quantcast
Radio1_v_zivo


Karierni sejem še za srednješolce
| 23. 11. 2020 10:42
Na enem mestu informacije, napotki ki bodo v pomoč pri izbiri nadaljnje izobraževalne poti
Ključne besede:     Maribor    sejem    dijaki
 Sejem je brezplačen in dijakom ter drugim zainteresiranim omogoča samostojen ali organiziran obisk.
Sejem je brezplačen in dijakom ter drugim zainteresiranim omogoča samostojen ali organiziran obisk.

V Mariboru v teh dneh poteka osrednji letni dogodek s področja karierne orientacije. Gre za karierna sejma poklicev in izobraževanja, ki ju letos prvič, zaradi preprečevanja okužbe s koronavirusom, izvajajo v virtualnem prostoru.

S 23. novembrom se odpira Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za srednješolce, ki ga ob podpori Mestne občine Maribor organizira Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA. Soorganizator dogodka je Zavod RS za zaposlovanje – Območna služba Maribor, sodelujejo pa tudi Univerza v Mariboru, Štajerska gospodarska zbornica, Območna obrtno – podjetniška zbornico Maribor in Mladinski kulturni center Maribor.

Fundacija PRIZMA sejem organizira že drugo leto v okviru sredstev nacionalnega projekta Karierni center za mlade – VšečKAM in GREM pod okriljem ministrstva za delo in evropskega socialnega sklada, ki ga vodi na območju kohezijske regije Vzhodna Slovenija.

Sejem je brezplačen in dijakom ter drugim zainteresiranim omogoča samostojen ali organiziran obisk. Za možnost organiziranega skupinskega obiska sejma s strani šol se je do sedaj odločilo oziroma prijavilo 46 gimnazij in srednjih šol iz vse Slovenije.

Dijaki bodo z obiskom sejma imeli možnost spoznavati poklice, podjetja, izobraževalne organizacije ter na enem mestu pridobiti dragocene informacije, znanja in napotke, ki jim bodo v pomoč pri izbiri nadaljnje izobraževalne poti in kariere oziroma poklica, ki je pred njimi.

Obisk sejma je tehnološko razvit s pomočjo podjetja Factumevent in dodelan na način virtualnega sprehoda, ki preslika občutek sprehoda v živo. Obiskovalci bodo imeli možnost ogleda poklicev in poslovnih prostorov razstavljavcev na način 360 stopinjskega ogleda. Prenesli si bodo lahko različna gradiva, se naročili na razgovore, pregledali prosta delovna mesta, komunicirali z razstavljavci preko klepetalnice v živo (102) ali obiskali 74 dogodkov v živo/webinarjev. Preko spletne aplikacije sejma si bodo lahko na preprost način izdelali tudi svoj CV, v dvorani »Živa knjižnica« preko klepeta ali video klica poklepetali s t.i. »živimi knjigami« o poklicih.

Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za srednješolce bo potekal na spletni platformi preko vstopne strani (www.karierni-sejem.si), in bo za dijake odprt do 27. novembra 2020.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del