Quantcast
Radio1_v_zivo


Vsi so se mu smejali, ko je na Hrvaškem kupil razpadajočo hišo. Poglej, kaj je naredil iz nje!
WOW | 5. 12. 2020 3:28
Obnova stare hiše je bil zahteven in dolgotrajen projekt, ki se je na koncu izplačal
Ključne besede:     hiša    renovacija    vila    prenova    dom    luksuz    kamen
Iz stare podrtije je nastala sanjska vila

Adaptacija stare hiše je zelo zahteven in obsežen projekt, ki se ga je zavedal tudi Hrvat Luka Štulič. Staro hišo, ki je bila že navzven videti prava podrtija, je preuredil v pravo sanjsko vilo. Hiša je bila zgrajena več kot 100 let nazaj in je Luka ni želel podreti, ampak le obnoviti. Vse se je začelo s spremembo strehe in rekonstrukcijo stopnišča v že obstoječih dimenzijah. Vgradili so originalne kamnite stopnice iz leta 1880, ki so jih pripeljali iz otoka Krka.

''Pred šestimi leti je imela moja družina možnost, da kupi nepremičnino, ki sem jo na to pred štirimi leti podedoval po očetu. Takrat je začela potekati adaptacija, ki je trajal vse do predkratkim,'' pove Luka in doda, da je res vse skupaj trajalo dolgo, a se je na koncu izplačalo. ''Hiša je bila v zelo slabem stanju, upam si trditi, da so bile le štiri gole stene in sploh nisem vedel, kje se lotiti dela. Edino kar sem vedel je bilo to, da si želim, da hiša ohrani prvotno obliko. Vrgel sem se v preučevanje literature in zgodovinskih raziskav, iskal lokalne mojstre, ki znajo delati s kamnom''. Kar štiri leta je trajalo, da je hiša dobila sanjsko podobo in je bila končno pripravljena za življenje. Luksuzna hiša je zasnovana za dve osebi, nudi prostornost in udobje. Je hkrati romantična in daje občutek zgodovine. Od leta 2015 nosi naziv najbolj romantične destinacije v Evropi, ki ga podeljuje evropska organizacija EBD. 

Hiša ima 70 kvadratnih metrov in se razprostira na 1600 m2 vrta. 


Dnevna soba


Kopalnica
Sodoben bazen je popolnoma integriran v tradicionalno okolje, ki seveda privablja goste, zraven pa je terasa za sončenje in pokrita terasa, ki je pravzaprav podaljšana dnevna soba, še posebej v toplih poletnih večerih.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del