Quantcast
Radio1_v_zivo


Obroki za učence in dijake
| 13. 11. 2020 20:49
Za osnovnošolce pripravijo več kot 500 obrokov na dan
Ključne besede:     Celje    osnovnošolci    dijaki    obroki    šole
kosilo
V Celju so zagotovili tople obroke tako za osnovnošolce kot za dijake.

Na celjski občini so v sodelovanju z vsemi celjskimi osnovnimi šolami poskrbeli za učence, ki se izobražujejo na daljavo in so izrazili potrebo po zagotovitvi toplih obrokov v tem času. To velja tako za tiste učence, ki so do sedaj že imeli zagotovljeno subvencionirano prehrano v šoli, kakor tudi za vse ostale. Celjski učenci, ki obiskujejo osnovne šole v drugih občinah in so imeli doslej subvencionirano prehrano, imajo brezplačni topli obrok zagotovljen na tisti celjski osnovni šoli, ki pripada njihovemu šolskemu okolišu. 

 

Vsaka šola pripravlja tople obroke v svoji kuhinji. Obroke v posebnih embalažah in vrečkah izročijo učencem ali pa njihovim staršem oziroma zakonitim zastopnikom. Vsaka šola je v skladu z navodili NIJZ sama določila mesto prevzema toplega obroka. Na dan razdelijo kot 500 toplih obrokov, od katerih je več kot 400 brezplačnih. Število prijav na brezplačne in plačljive tople obroke narašča iz dneva v dan.

 

Ker nekateri učenci oziroma njihovi starši nimajo možnosti, da bi po topel obrok prišli na šolo, so organizirali tudi dostavo. Z vrtčevskimi kombiji vozijo tople obroke na dogovorjene lokacije v posameznih šolskih okoliših. Vsak dan med 12. in 13. uro na tak način razdelijo nekaj več kot 20 toplih obrokov.

 

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje bo od ponedeljka dalje v času šolanja na daljavo zagotavljala tople obroke tudi za dijake. Dijaki se morajo na tople obroke, ki jih bodo prevzemali na lokaciji Dijaškega in študentskega doma Celje, prijaviti preko svojih šol.

 

V Splošni bolnišnici Celje in Zdravstvenem domu Celje je zaradi širjenja novega koronavirusa velika kadrovska stiska. Da bi lahko medicinsko osebje v teh težkih časih opravljalo svoje delo, so na celjski občini poskrbeli za varstvo njihovih otrok. Otroke, ki so učenci od 1. do 5. razreda osnovne šole, varujejo prostovoljci v Celjskem mladinskem centru. Otrokom nudijo tudi učno pomoč in s tem njihove starše zelo razbremenijo. Varstvo je organizirano od 7. ure do 15.30, za tople obroke in malico pa so poskrbeli v Splošnici bolnišnici Celje. Varstvo potrebuje približno 20 otrok na dan. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del