Quantcast
Radio1_v_zivo


Dejala, da umira za rakom in objavila sliko iz bolnišnice! Zdravnik opazil EN DETAJL in ugotovil, kaj se dogaja
OMG/WTF | 24. 11. 2020 5:47
Ljudem lagala, da umira za rakom - za njo so zbrali ogromno denarja
Ključne besede:     Anglija    ženska    bolezen    laž    rak    donacije    pretvarjanje    potovanja    luksuz    bizarno
Pretvarjala se je, da ima raka in mastno zaslužila

Britanka Nicole Elkabbass je končala na sodišču zaradi laganja in pretvarjanja, da ima raka na jajčnikih ter da potrebuje pomoč pri zdravljenju.

Na spletni strani GoFoundMe je prosila za pomoč, tam pa ji je pomagalo na tisoče ljudi, ki se jim je zasmilila in so za njo zbrali kar 45.000 funtov oziroma 50.000 evrov, ki naj bi jih porabila za zdravljenje, a jih ni! Celoten denar je porabila za luksuzna potovanja, igre na srečo, luksuzne restavracije, karte za nogometne tekme in še več. 

Tožilec Ben Irwin je dejal, da se je na strani GoFoundMe prijavila z lažno identiteto, da ima raka na jajčnikih in da je čudovita mati hčerki, ki jo naravnost obožuje. S tem se je ljudem le še bolj zasmilila in denar je začel prihajati na njen račun z vseh strani.Britanka je za še bolj prepričljivo zgodbo objavila celo fotografijo, kjer leži v bolniški postelji, kjer je videti šibka in nemočna. A vse je bila ena velika debela laž. Ugotovili so, da je bila fotografija posneta pred dvema letoma, ko je bila operirana na žolčniku. To sliko je izkoristila in se z njo pretvarjala, da umira.

Zdravnik jo je razkrinkal

Nekdanji prijatelj in ginekolog Nicholas Humphrey Morris je zanikal vse trditve, da bi ji kadarkoli postavili diagnozo za raka na jajčnikih. Dejal je, da mu je sporočila, da je bolna, kasneje pa je še slišal, da si je odprla stran na platformi za zbiranje donacij. Takoj je pomislil, da naklepa nekaj umazanega.

Dodal je še, da je po fotografiji, ki jo je objavila prepoznal bolnišnico in vedel, da je to fotografija izpred dveh let.
Nicole je v izjavi trdila, da je denar nadzirala lokalna sinagoga, na pričanje je bil poklican tudi eden izmed njih in dejal, da zanjo še nikoli ni slišal. Na sodišče je prišla lepo oblečena, postopek pa je prekinila kar štirikrat s tem, da se je branila pred obtožbami in vse zanikala. Sodnik Mark Weekes ji je moral izreči ostri opomin. Njen primer trenutno še čaka na nadaljnje obravnave in lahko ji grozi celo zapor. 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del