Quantcast
Radio1_v_zivo


Prihajajo še STROŽJI UKREPI?! Popolno zaprtje države za 14 dni?
Slovenija | 10. 11. 2020 16:19
Gantar se s sproščanjem določenih ukrepov ne strinja, pravi, da bi morali določene zadeve še zaostriti
Ključne besede:     koronavirus    covid    ukrepi    Slovenija    Gantar    predlog    lockdown    epidemija    zajezitev    strogo    zaprtje
Popolno zaprtje države za 14 dni?

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na sobotni seji vlade predlagal strogo uveljavljanje sprejetih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 in po potrebi še njihovo zaostrovanje, je poročala Televizija Slovenija. Meni, da se ljudje premalo držijo ukrepov.

Po poročanju Pop Tv pa naj bi Gantar vladi in poslanskim skupinam poslal predlog za popolno zaprtje države, kot je veljalo spomladi. Pri tem naj bi ga podpirala tudi strokovna svetovalna skupina.

Gantar je proti sproščanju ukrepov, želi, da se še zaostrijo!

Gantar je predsedniku vlade Janezu Janši poslal predlog v povezavi z ukrepi za zajezitev epidemije, to je vse kar so potrdili na ministrstvu za zdravje. Vsebine in dokončne odločitve še ne morejo razkriti. Ob neupoštevanju njegovih predlogov za zaostritev ukrepov, pa naj bi Gantar med vrsticami omenjal celo možnost odstopa. 

Vladni govorec Jelko Kacin Gantarjevega predloga za Slovensko tiskovno agencijo ni komentiral. Vlada bo naredila epidemiološko oceno in ocenila, ali bo ukrepe podaljšala ali sprejela nove, je napovedal.

POPOLNO ZAPRTJE DRŽAVE t.i. LOCKDOWN ZA 2 TEDNA?

Vladi naj bi predlagal, da se za predvidoma 2 tedna, naredi popolni "lockdown", tak kot je bil že spomladi.

1. Zaprtje vseh trgovin z zelo malo izjemami, kot so na primer trgovine z živili in lekarne

2. Šolanje na daljavo bi potekalo še vedno

3.  Omejitev gibanja na občine se prav tako še ne bi sprostilo

4. Ukinitev javnega prometa

5. Omejitev gibanja na 1 kilometer od doma, pa je predlog, o katerem so se prav tako pogovarjali, je povedala za Pop Tv Beovičeva. Ni pa o teh ukrepih še želela govoriti na glas, saj ni še čisto nič jasno, kaj se bo zgodilo. Ne želi, da bi kdo od prebivalcev dobil napačna pričakovanja.

Stroka sicer opozarja, da številke niso tako dobre, kot se zdi – tako zaradi veliko smrtnih primerov kot zaradi naraščanja števila bolnikov v bolnišnicah.

''Izjemno nas skrbi situacija v bolnišnicah, število bolnikov se veča, čeprav ne s takšnim tempom kot prejšnje dni,'' je povedala v izjavi za medije. ''Če se to ne bo umirilo, je treba pravočasno sprejeti dodatne ukrepe,'' je dejala.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del