Quantcast
Radio1_v_zivo


Na včerajšnjem protestu policisti napadli žensko?! To je posnetek, ki razburja ljudi
Slovenija | 6. 11. 2020 8:08
Več sto protestnikov sredi Ljubljane povzročilo pravo razdejanje
Ključne besede:     protest    Ljubljana    policija    kaos    izgred    napad    Trg republike    protestniki    poškodbe    koronavirus    covid    ukrepi    upor
Foto: Facebook video

Včeraj, dne 5.11. okoli 17. ure popoldan, je Trgu republike zavladal popoln kaos. Na cestah se je zbralo več 100 protestnikov, ki pa jih je policija razgnala s pomočjo solzivcev, konjenice in celo z uporabo vodnega topa.

Protestniki se niso dali in policiste zmerjali, zadeva pa je prerasla tudi v fizični spopad. V njih so metali različne predmete, od steklenic, granitnih kock in ostalih nevarnih predmetov, uporabljali so celo pirotehniko. Vpili so "ovce" in "lopovi". Protest je napovedalo gibanje Anonymous Slovenija, ki pa je zvečer na Twitterju nato objavilo, da so določene skupine izvedle diskreditacijo njihovih protestov. "Ali resnično kdo misli, da smo tako neumni, da bi sami sebe sabotirali?" so zapisali.

Na Facebook strani Če je virus, je virus za vse pa smo zasledili posnetek, ki so ga naslovili ''Policija tepe žensko'' in zapisali:Tako zgleda policijska država Janeza Janše!

DELI NAPREJ!!! Ali bomo to dovolili? Ali bodo naše matere, sestre, žene tepene na ulicah s strani policajev? #VirusUpora ??????

Do kam smo mi prišli ljudje božji? Da gledamo kako se izživljajo nad ženskami!
Policija nad svoj lasten narod! A.C.A.B.

Janez prevzemi odgovornost in odstopi!


Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Število protestnikov se je povečevalo, policisti pa so jih opozarjali na prepoved zbiranja in protiepidemijske ukrepe. Nekaj so jih identificirali, dva so odpeljali s trga.

"Policisti so dobili poškodbe predvsem zaradi kock. Kljub temu, da imajo zaščitno opremo, vsa mesta niso zaščitena in tudi če kocka prileti v čelado, pride do hudega pretresa možganov," je povedal direktor policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar in dodal, da prav gotovo ti ljudje niso prišli z namenom protestiranja na miren način, temveč z namenom napada na policiste.


Vir: Tomaž Gorec, Youtube

Protestniki so bili iz strani policistov večkrat pozvani naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevali, zato so množico razgnali pojasnjuje policija in dodaja, da naj bi bile med izgredi poškodovane tri osebe, od tega po neuradnih informacijah Slovenske tiskovne agencije tudi en policist, ki naj bi ga oskrbeli že na kraju samem, dve civilni osebi pa naj bi bili poškodovani huje in naj bi ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Po prvih podatkih naj bi jo skupil eden od fotoreporterjev, po poročanju več medijev pa so tudi njihove novinarje nasilno odrivali in ovirali pri njihovem delu. Po poročanju portala Siol.net naj bi izgredniki napadli tudi novinarje Planeta TV.


Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Iz ljubljanskega kliničnega centra so sporočili, da so zaradi protestov reševalci okrepili ekipo in podaljšali 12-urno izmeno.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del