Quantcast
Radio1_v_zivo


Sistem BicikeLJ bodo nadgradili
| 2. 11. 2020 7:54
Prenova sistema BicikeLJ za še prijaznejšo uporabo koles
Ključne besede:     BicikeLJ    prenova    nadgradnja    sistem    postaje    mobilna aplikacija
Razširili in nadgradili bodo sistem izposoje koles BicikeLJ

Predvidoma v torek, 3. novembra 2020, bo Europlakat začel nadgradnjo sistema BicikeLJ, ki bo uporabnikom omogočila še bolj udobno in preprosto uporabo koles.
Na vseh postajah bo v terminale vgrajena nova strojna oprema, ki podpira novo generacijo programske opreme za upravljanje sistema. Skupna vrednost investicije v nadgradnjo tehnološke platforme, ki jo financira zasebni partner Europlakat, znaša približno 400.000 evrov.

Sistem BicikeLJ bo deloval tudi med nadgradnjo, bodo pa za krajši čas zaprta posamezna postajališča, kjer bodo potekala dela. Kolesa si bodo uporabniki v času nadgradnje sistema lahko izposojali tako na postajah s staro opremo kot tudi že na postajah s posodobljenimi terminali, ki bodo ponovno vključene v sistem.

Uporabniki si bodo kolesa še naprej lahko izposojali z Urbano, po novem pa jim bo na voljo tudi mobilna aplikacija. Preko uradne mobilne aplikacije BicikeLJ bodo uporabniki lahko dostopali do svojega uporabniškega računa, spremljali razpoložljivost prostih koles in ključavnic ter si izposojali kolesa. Po nadgradnji sistema Bicikelj bo na voljo tudi prenovljena spletna stran www.bicikelj.si.
Nov sistem bo deloval z uporabo 6-mestne PIN kode. Nova PIN koda uporabnikov bo posodobljena samodejno, in sicer bo to obstoječa 4-mestna koda in dodani dve ničli (PIN številka + 00).

K rasti kolesarskega prometa so v Mestni občini Ljubljana poleg številnih infrastrukturnih novosti, ki prispevajo k varnosti kolesarjev, pomembno pripomogli tudi z uvedbo sistema samopostrežne izposoje mestnih koles BicikeLJ. Od 12. maja 2011, ko je sistem BicikeLJ pričel delovati, je bilo opravljenih že več kot 7 milijonov izposoj koles, vsako pa je v povprečju izposojeno osemkrat na dan.
Ob zagonu leta 2011 je bilo uporabnikom na voljo 300 koles na 30 postajah. Priljubljenost sistema je presegla vsa pričakovanja, zato mrežo postajališč in koles vztrajno širijo. Uporabnikom je danes na voljo že 610 koles na 61 postajah. Še v letošnjem letu bodo postavili predvidoma devet novih postajališč na naslednjih lokacijah: Koseze (Bajer), Celovška cesta (Dravlje), Kolezija, Cesta na Brdo, Polje – Studenec, Zadobrovška, Zalog, Črnuče in prav toliko tudi prihodnje leto. Dodatno bo dve postajališči financiralo podjetje LEK, po eno pa še Hofer, Lidl, Supernova, Ikea in Butan plin. Postajališč bo tako po tej širitvi skupaj 86, koles pa 860.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del