Quantcast
Radio1_v_zivo


Stanje je izredno slabo! Bodo omejili gibanje na 24 ur in bodo dovoljeni le izhodi za najnujnejše stvari?
KORONAVIRUS | 29. 10. 2020 11:24
Omejitve gibanja na celotnih 24 ur zaenkrat ni za pričakovati, pravi Jelko Kacin
Ključne besede:     koronavirus    odločitve    ukrepi    Slovenija    slabo    izredno    izhod    policijska ura    covid    vlada
Jelko Kacin pravi, da ni zaenkrat še govora o tem, da bi omejili gibanje za celih 24 ur - lahko smo mirni

V Sloveniji so v sredo ob 7.202 opravljenih testih potrdili 2.488 novih okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je včeraj znašal 34,55 odstotka. Včeraj je bilo hospitaliziranih 660 ljudi, intenzivno nego pa potrebuje 109 bolnikov.

V bolnišnicah je včeraj za boleznijo covid-19 umrlo osem bolnikov, podatki o morebitnih smrtnih žrtvah v domovih za starejše pa še niso znani. Iz bolnišnic je bilo po navedbah vladnega govorca Jelka Kacina včeraj odpuščenih 47 ljudi.

Način testiranja se bo spremenil

Stroka se je odločila za nov način testiranja, kar pomeni, da se bo po novem testiranje na novi koronavirus nekoliko omejilo. Priporočila, ki so bila poslana v torek zvečer, dne 27.10. so zdaj takšna, da se testi opravljajo le pri osebah, pri katerih se pričakuje težji potek bolezni. 

''Tisti, ki so imunsko oboleli, kronični bolniki in starejši. Testiranja pa se opravijo tudi pri tistih, ki imajo epidemiološki razlog, se pravi, da imajo veliko stikov. Na ta način bodo testirani vsi, ki test nujno potrebujejo. Na ta način bo število testov manjše in bodo osebe prišle hitreje do izvida,'' je povedala Beovićeva in dodala, da so to sicer samo priporočila in da bodo zdravniki sami presojali, kdaj je test potreben in kdaj ne.

Nocoj pričakujemo pomembne odločitve! Se bodo ukrepi podaljšali?

Nocoj se bo vlada s strokovno svetovalno skupino sestala na večernem posvetu na Brdu pri Kranju. Skupaj bodo šli čez doslej sprejete ukrepe in se pogovorili o tem, kako naprej.

Glede na izjave je pričakovati podaljšanje veljavnih ukrepov in dokončno odločitev o tem, kaj bo s šolo prihodnji teden. Beovićeva je na sredini novinarski konferenci vlade dejala, da je smiselno, da trenutno veljavni ukrepi veljajo 28 dni. V tem času se bo tudi pokazala njihova učinkovitost in je tako mogoče pričakovati podaljšanje.

Bodo omejili gibanje na 24 ur in bodo izhodi prebivalcev možni le za najnujnejša opravila?

Vladni govorec Jelko Kacin je že dopoldne dejal, da možnost razširitve omejitve gibanja, kot že velja med 21. in 6. uro, na celotnih 24 ur ni za pričakovati in zaenkrat govora o tako ostrih ukrepih ni na vidiku.

Beovićeva pa prav tako upa, da bodo ti ukrepi zadostovali, k spoštovanju ukrepov je znova pozvala prebivalstvo in dejala, da novih ukrepov za zdaj ne bodo predlagali!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del