Quantcast
Radio1_v_zivo


Dodatne kapacitete na vstopni tčki Covid-19
| 28. 10. 2020 8:42
Lokacija ob zdravstveni postaji Nova vas
Ključne besede:     vstopna točka    Covid-19    Nova vas
 Točka je namenjena pacientom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom.
Točka je namenjena pacientom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71, ob Zdravstveni postaji Nova vas, kjer deluje vstopna točka za obravnavo in odvzem brisov pri odraslih  pacientih s sumom na okužbo s koronavirusom, povečal prostorsko kapaciteto za testiranja in pregled pacientov z  namestitvijo dveh dodatnih bivalnikov. 

 

Tako je na lokaciji Ceste proletarskih brigad 71 sedaj nameščenih šest bivalnikov, ki so namenjeni za:

  • testiranja oseb, pri katerih je jasno izražen sum, da gre za morebitno okužbo s koronavirusom, napotenih s strani zdravnika,
  • za pregled in obravnavo pacientov, ki so napoteni s strani zdravnika s sumom ali potrjeno okužbo s koronavirusom,
  • "drive in" sistem za odrasle in šolarje, ki omogoča hiter odvzem brisa brez pregleda in zapuščanja osebnega vozila,
  • testiranja samoplačnikov, ki potrebujejo verodostojno potrdilo za prehod državne meje ter kot potrdilo na zahtevo delodajalca.

 

Glede na dosedanjo organizacijo in potek dela, se je lokacija izkazala kot najbolj ustrezna, saj se ob njej nahaja Zdravstvena postaja Nova vas z vso potrebno zdravstveno infrastrukturo. Na tej enoti deluje večje število zdravstvenih delavcev, ki zagotavljajo zdravstveno in zobozdravstveno oskrbo odraslih in otrok, na lokaciji se nahaja tudi laboratorij za odvzem krvi.

Zdravstveni dom bo na povečani kapaciteti vstopne točke še naprej zagotavljal zadostno infrastrukturo in osebje, ki sodeluje pri testiranjih in obravnavah pacientov, pri katerih je jasno izražen sum, da gre za morebitno okužbo s koronavirusom in hkrati potrebujejo tudi pregled s strani zdravnika, ob tem pa bo še naprej organiziran tudi tako imenovani "drive in" sistem za odrasle in šolarje, ki omogoča hiter odvzem brisa brez pregleda in zapuščanja osebnega vozila. S tem  še dodatno preprečujemo možnost kontakta in prenosa okužbe.

 

S povečano kapaciteto vstopne točke si želimo zagotoviti boljše pogoje za delo, kakovostno obravnavo in pregled pacientov in možnost zagotavljanja odvzema še večjega števila brisov brez čakalne dobe.

 

Točka je namenjena pacientom, pri katerih se lahko pojavi sum na okužbo s koronavirusom in živijo na območju Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta in Slovenske Bistrice.

Ponovno so poudarili, da naj pacient, ki sumi na okužbo s koronavirusom, najprej pokliče osebnega zdravnika, ne prihaja v ambulanto in doma počaka na nadaljnja navodila. V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko bolniki pokličejo ambulanto za splošno NMP na številko 02 333 18 09.

Vstopna točka bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja v državi.

Na lokaciji Zdravstvene postaje Tezno bo še vedno delovala vstopna točka za pediatrijo, zobozdravstvo in ginekologijo.

 

Na vstopni točki so do 27. oktobra testirali 21.970 ljudi, od teh je bilo 1.346 oseb pozitivnih na Covid 19.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del