Quantcast
Radio1_v_zivo


Županov poziv Mariboru
| 26. 10. 2020 10:44
Številke so zaskrbljujoče
Ključne besede:     Maribor    župan    poziv
Mariborski župan Saša Arsenovič je občane Maribora pozval k nošenju zaščitnih mask.
Mariborski župan Saša Arsenovič je občane Maribora pozval k nošenju zaščitnih mask.

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes na Glavnem trgu dal izjavo glede doslednega spoštovanja zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa ter občane Maribora pozval k nošenju zaščitnih mask.

Številke so, kot je dejal, zaskrbljujoče: “Mnogi ne spijo, da lahko oskrbijo vse, ki se jim bolezen obrne drugače, kot se je meni. Situacija je takšna, kot je, dajmo stisniti dva, tri tedne in obrnimo krivuljo nazaj, da bomo lahko pričeli s sproščanjem ukrepov. Družite se doma z otroki in ne s starimi starši, ker nas je očitno velika večina kužnih.”

Poudaril je, da v Mariboru ne razmišljajo o dodatnih ukrepih ter da ne nameravajo zapreti zelenih površin za sprehajalce.

O svojem zdravju:  “Počutim se prekuženega in nenevarnega za vas,” je povedal  in opisal svoje simptome: glavobol, bolečine, nič okusa in vonja, brez tega je še danes: “Ne veš, ali bo bolezen šla na pljuča in ali boš prišel na vrsto za bolnišnico.” 

O kapacitetah za namestitev covid bolnikov in zdravstvenih delavcev, ki jih na pobudo vlade naj zagotovijo in uredijo lokalne skupnosti, župan ni odgovoril konkretno. Informacij, da bi v te namene Maribor preuredil dvorano Tabor, ni ne potrdil ne zanikal. "Naredili bomo vse, kar bo potrebno," je odvrnil.

Občinska uprava se zaradi epidemije sooča s težavami. "Vsak dan na novo sestavljamo ekipe. Ampak bomo poskrbeli za varnost in za to, da vsa dela potekajo naprej," je napovedal in izpostavil aktualno urejanje Gosposke ulice. Omenil je, da so "danes usklajevali še dela na Koroški cesti." 

Glede vrtcev je povedal, da "ima vsak mariborski vrtec odprt en oddelek." Župan pa apelira na starše, da presodijo sami, ali je primerno, da gre otrok v vrtec. "Prevzemimo breme in odgovornost nase, kadar se le da," je poudaril.

Brezplačnega parkiranja v Mariboru ne bo, četudi bi prišlo do zaprtja javnega transporta. Pojasnil je, da spomladanskega scenarija s to ugodnostjo ne bodo ponovili, ker "so ljudje to nehote izkoriščali in imeli avtomobile cel dan na parkiriščih, potem pa ni bilo zagotovljene frekvence prostih mest niti za prebivalce, ki imajo dovolilnice za parkiranje. Vreme je še lepo in vabim vse, da pridejo v mesto s kolesom."  

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del