Quantcast
Radio1_v_zivo


Gorenjski policisti: "Nimamo imunitete na virus, niti na odloke"
| 22. 10. 2020 18:50
S čustvenim zapisom policisti pozivajo ljudi, naj se vzdržijo provokacij in objestnega ravnanja
Ključne besede:     Policijska uprava Kranj    odlok    javni red in mir    policijska ura    gibanje
Fotografija je simbolična.

Jeseniški policisti so včeraj zvečer obravnavali kršitev javnega reda in miru več oseb, ki so se zvečer (po policijski uri) nedovoljeno zbrale na javnem prostoru, pri tem pa poškodovale še koše za smeti in steklo na zgradbi.
"Tudi policisti zelo pogrešamo stare in brezskrbne čase, ki so ne tako dolgo nazaj  zavili  v  neko povsem novo in čudno smer. Tudi mi se s čim takim še nismo srečali. Iz brezskrbnega preživljanja prostega časa in rutine smo kar naenkrat  stopili v težko obdobje številnih omejitev, ki jim na prvi pogled ni  videti konca. Ampak s tem se ne srečujete samo vi, spoštovani Gorenjci.
Omejitve,  ki enkrat bodo končane, veljajo tudi za nas, policiste. Takoj ko slečemo  policijsko  uniformo,  za  nas veljajo povsem enaka pravila kot za vas.  Nimamo  imunitete na virus, niti na odloke. Tudi mi med 21. in 6. uro ne smemo iz stanovanj. Tudi mi ne smemo prehajati mej regij. Tudi mi moramo nositi  masko. Tudi mi moramo paziti na distanco. Tudi mi imamo težko delo.
Tudi  mi  imamo družine. Tudi mi imamo čustva. Tudi mi smo samo ljudje. Smo tudi  med redkimi, ki nas pogodba o zaposlitvi zavezuje, da moramo na svoja ravnanja  paziti  tako  doma kot tudi v službi. In še nekaj, mi smo izredno dober  filter  med  zakonodajo in vami, ker vemo, da uniforma pomeni veliko odgovornost.  Ne  »pokvarite«  ga  s  provokacijami.  Verjemite, med službo doživimo  marsikaj  slabega  ampak tudi veliko pozitivnega, in to pozitivno nas  drži  pokonci,  da  vsakič  brezpogojno  damo  vse  od sebe, da bi vam zagotovili  varnost in izvajanje vaših pravic. K temu smo se zavezali in to bomo tudi udejanjali. Če v prvem valu večina od nas ni poznala ljudi, ki so zboleli  za  virusom,  je  v drugem valu slika popolnoma drugačna. Zato vas prosimo,  ta  čas  naj  bo  obdobje solidarnosti in ne objestnega ravnanja. 
Ostanite zdravi."
je v pregledu dogodkov v imenu Policijske uprave Kranj zapisal njen tiskovni predstavnik Bojan Kos.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del