Quantcast
Radio1_v_zivo


DANES GRE ZARES! To so NOVA PRAVILA, ki se jih moramo NUJNO DRŽATI: Bodo res pregledovali stanovanja?
KORONAVIRUS | 9. 10. 2020 6:28
Tisti, ki bodo kršili odloke, bodo obravnavani strožje, kot smo bili vajeni do sedaj
Ključne besede:     novo    pravila    ukrepi    kazni    koronavirus    okužbe    Slovenija    strogo    prepoved    sankcije
Od danes naprej se moramo držati spodaj naštetih ukrepov!

Od danes naprej, dne 9.10. so začeli veljati novi ukrepi, ki pa se jih bomo morali kar se da striktno držati, če bomo hoteli zmanjšati okužbe in se seveda izogniti kaznim, ki pa bodo precej strožje, kot so bile do sedaj.

Minister Hojs je še povedal, da inšpektorji v stanovanja ne bodo vstopali in da morajo biti ljudje sami dovolj pametni, da ne organizirajo domačih zabav ter v svoje domove ne vabijo večjega števila ljudi.

Je pa še poudaril, da bodo tokrat bolj kaznovali protestnike in bo pristop precej strožji. Če so do sedaj petkove kolesarje spremljali brez legitimiranja, bo zdaj drugače. 

Od danes naprej NI VEČ DOVOLJENO:

- Zbiranje nad 10 ljudmi (dovoljeno pa je zbiranje nad 10 do 500 ljudi v primeru organiziranega dogodka - organizator mora dobiti zeleno luč od NIJZ)

- Prepovedana strežba hrane in pijače na dovoljenih prireditvah (po ugotovitvah epidemiologov je bilo precej okužb ravno posledica zabav ali različnih pogostitev)

- V gostinskih in nastanitvenih obratih velja le sedeča postrežba, se pravi strežba pri točilnem pultu odpade. Razdalje med osebami najmanj 1,5 metra. (če so osebe iz istega gospodinjstva za isto mizo, ta razdalja ne velja)

- Omejitev števila oseb v trgovskih centrih, trgovinah, poštah, lekarnah, bankah, ... (število oseb se omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko)

- Poroke bodo dovoljene le s soglasjem iz NIJZ-ja, a brez pogostitve

- Vse aktivnosti znotraj šole spadajo pod odlok, ki ga pripravlja ministrstvo za šolstvo. (če je krožek v okviru šole, omejitev ni, če pa gre za izvenšolske dejavnosti, pa je zadeva enaka)

- Škofovska konferenca bo morala za vse svoje maše pridobiti pozitivno soglasje in ljudem dati natančna navodila, kako se na teh maša obnašati.


Dodali pa so še, da se virus najhitreje širi med zdravstvenim osebjem in med zaposlenimi v šolah.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del