Quantcast
Radio1_v_zivo


Še vedno se preveč ljudi testira v celjski bolnišnici
| 5. 10. 2020 12:10
COVID točke so že od septembra tudi v zdravstvenih domovih
Ključne besede:     COVID točke    SB Celje    ZD Celje    testiranje    koronavirus
kovid točke
Testiranje za okužbo s koronavirusom poteka v celjski bolnišnici ali v zdravstvenih domovih.

V Splošni bolnišnici Celje ponovno opozarjajo, da brise posameznikom s sumom na okužbo s koronavirusom sprejemajo tudi v Zdravstvenem domu Celje. Od 21. septembra dalje je namreč jemanje brisov za odrasle in otroke vzpostavljeno v okviru zdravstvenih domov. V celjski bolnišnici pa zagotavljajo obravnavo pacientov s koronavirusom le za paciente, ki pomoč poiščejo v okviru Urgentnega centra Celje, oziroma za tiste, ki se zdravijo v bolnišnici.

 

Za otroke in odrasle, ki imajo izbranega osebnega zdravnika oziroma pediatra v ZD Celje, ZP Vojnik, Štore in Dobrna je vzpostavljena točka za odvzem brisov vse delovne dni v tednu med 7. in 15. uro. Ob pojavu zdravstvenih težav je potrebno najprej vzpostaviti telefonski kontakt z ambulanto posameznega izbranega osebnega zdravnika, ki bo zagotovil naročilo na odvzem brisa in po pridobitvi rezultata tudi zagotovil obravnavo v COVID ambulanti. Po opravljenem pregledu je, v primeru težjega zdravstvenega stanja, predvidena obravnava na specialističnem nivoju v Urgentnem centru Celje.

 

V času dežurne službe (delovniki med 20. in 7. uro in vikendi ter prazniki ves dan) je zdravstvena obravnava pacientov, pri katerih je postavljen sum na COVID in potrebujejo zdravstveno obravnavo v navedenih terminih, izbranega osebnega zdravnika pa imajo v Zdravstvenem domu Celje ter ZP Vojnik, Dobrna in Štore, zagotovljena v okviru Urgentnega centra Celje. Na vhodu je vzpostavljena epidemiološka triaža, ki zagotavlja ustrezno usmeritev pacientov in usmeritev v dežurno ambulanto za odrasle oz. otroke. V okviru teh obravnav bo po presoji zdravnika tudi odrejen odvzem brisa na COVID19.

 

V vseh akutnih poslabšanjih zdravstvenega stanja, kjer nastopijo hujše zdravstvene težave, pa je potrebno poklicati na telefonsko številko 112, kjer bo dispečer na osnovi posredovanih podatkov, zagotovil ustrezno nujno medicinsko pomoč.

 

Brise jemjejo tudi v drugih zdravstvenih domovih po regiji, v Žalcu, Velenju, Laškem in Šmarju pri Jelšah.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del