Quantcast
Radio1_v_zivo


Obnova trga je končana
| 2. 10. 2020 12:45
Celje je dobilo nov, atraktiven trg pred Tehnoparkom
Ključne besede:     Lilekova    Gubčeva ulica    Celje    Tehnopark    trg
trg
Lilekovo in Gubčevo ulico v Celju so zaprli za promet.

Celje je pred Tehnoparkom Celje, ki so ga odprli pred kratkim, dobilo nov, atraktiven trg. Obnova dela Lilekove in Gubčeve ulice v Celju je namreč končana in  obiskovalcem omogoča varno hojo in kolesarjenje.

 

V sklopu obnove, ki se je začela konec avgusta lani, so na delu obeh ulic položili nove kamnite tlake. Na novo so tlakovali približno 1800 kvadratnih metrov veliko območje in sicer tako, da smo nadaljevali zasnovo pred nekaj leti obnovljenega dela starega mestnega jedra. Obnovili so vse komunalne vode (vodovod, plin, kanalizacija za odvajanje odpadnih in meteornih vod, javna razsvetljava, elektrokabelska napeljava) in na zahodni strani Gubčeve ulice, na odseku med stikom z Lilekovo in navezavo na Cankarjevo ulico, vgradili podzemni sistem za zbiranje odpadkov. Med izkopavanjem niso našli arheoloških ostankov, zato je delo potekalo brez zapletov in brez dodatnih stroškov.

 

Na Gubčevi ulici so zasadili sedem dreves japonske češnje, ki lahko zrastejo do osem metrov visoko. Na obeh ulicah so namestili novo urbano opremo in nove svetilke za javno razsvetljavo. Postavili so tudi table, ki označujejo območje eksperimentalne prometne ureditve in obveščevalne table, ki promovirajo hojo.

 

Projekt prometne ureditve tega dela mestnega središča je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti, ki so jih na celjski občini opredelili v Celostni prometni strategiji. S trajnostnimi oblikami mobilnosti zmanjšujejo negativne vplive prometa za okolje in obremenitve s hrupom, skrbijo za večjo varnost Celjanov in boljšo kakovost zraka. Vse to pomembno prispeva v večji kakovosti življenja v mestu.

 

Obnova trga je stala 1.349.056 evrov, od tega je 594.237 evrov nepovratnih sredstev, kar predstavlja skoraj 40 odstotkov vrednosti celotnega projekta. Ostali denar so zagotovili v občinskem proračunu.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del