Quantcast
Radio1_v_zivo


Izvedela, kaj je naredil sin, a se ni obremenjevala! Zvečer ga je pogledala in videla, da je z njim nekaj hudo narobe
OMG/WTF | 1. 10. 2020 12:46
Med kopanjem si je v oči iztisnil vodo iz igrače in se hudo okužil
Ključne besede:     kopalnica    igrače    otrok    voda    igranje    okužba    oči    vid    bakterija    kopanje    plesen    bolnica

Mati treh otrok, Eden Strong je na spletu delila zapis o dogodku, ki se jim je zgodil doma. Sin Baylor je med namakanjem v kopalni kadi, kjer se je igral z igračami dobil resno okužbo oči.

''Vse igrače pred in po uporabi vedno skrbno ter temeljito očitim, a očitno to ni bilo dovolj,'' razlaga mama, ki je na spletu že večkrat videla, kako mame režejo igrače, da bi iz njih spravile plesen, ki se je tam naselila zato, ker se niso posušile. 

''Jaz vedno iz njih iztisnem vodo in jih po vsaki kopeli očistim z vodno raztopino. Postavim jih tudi na sonce, da se dobro posušijo!" še dodaja in pove, da očitno to še vedno ni bilo dovolj.Bakterije, ki se jih je trudila odpraviti, pa so se kljub temu namnožile v notranjosti igrače in zgodilo se je tisto, česar ni pričakovala. Prejela je sporočilo varuške, da ima deček malce razdražene oči, ker si je med kopanjem v oči iztisnil vodo, ene izmed igrač.

Temu ni posvečala prevelike pozornosti, ko je zvečer opazila, da je dečkovo oko postajalo vse bolj rdeče. Imel je komaj odprte oči, vse je bilo zateklo, solzno, pordelost pa se je širila tudi po licu, zato ga je hitro odpeljala v bolnišnico. Nato je še dobil visoko vročino, zdravniki pa so mu takoj dali antibiotike in opravili preiskave glave ter preverili, da nima poškodovane mrežnice. Na srečo je bilo vse v redu.

''Opozorili so me, da lahko pride do najhujšega in celo lahko izgubi vid. Na srečo se mu je po tednu dni stanje začelo izboljševati in vse se je uspešno pozdravilo,'' si je oddahnila mama, ki po tem strašnem dogodku poziva vse starše, naj ne naredijo enake napake.
Pravi, da naj ne kupujejo igrač za kopanje, saj bakterij, ki nastanejo kot posledica vode, iz njih preprosto ne gre odstraniti. 

Njena objava je na Facebooku zbrala 33.000 "všečkov," njeni sledilci pa so bili hvaležni za to opozorilo. Nekateri so zapisali, da tega sploh niso vedeli, drugi pa da luknjico igrače, kjer lahko vstopi voda prekrijejo s pištolo za vroče lepilo.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del