Quantcast
Radio1_v_zivo


Šefu povedala, ZAKAJ DAJE ODPOVED in je mislil, da narobe sliši! Mož ni mogel verjeti, da je to res storila
Zanimivo | 30. 9. 2020 7:56
Pustila službo, da se je lahko popolnoma posvetila iskanju psičke ... na koncu jo je našla!
Ključne besede:     šef    pes    iskanje    odpoved    služba    zanimivo    prijateljstvo    mož    border collie
Carole in Verne sta psičko Katie iskala kar 2 meseca

Carole King se je sesul svet, ko je njena psička Katie pobegnila neznano kam in se ni vrnila več domov. Upala je, da jo bo čimprej našla, a so dnevi minevali, psičke pa kar ni bilo. 7-letna kosmatinka, pasme Border Collie se je izgubila med počitnicami v Minessoti. Tistega dne je bila nevihta in ker se je bala so bili prepričani, da je pobegnila v gozd. 

Carol in njen mož Verne sta iskala psičko celih 57 dni, ko sta jo končno našla! A iskanje še zdaleč ni bilo tako preprosto, kot se morda na prvi pogled zdi. Zakonca King sta preiskala celotno območje, kjer bi se lahko izgubila in včasih za to porabila cel dan. Kupila sta si celo očala za nočno gledanje in v gozdu postavila kamere. Nato sta vsak dan pregledovala posnetke, če bi jo morda kje videla. Vsa ta prizadevanja so bila zaman.

Kingova sta po vsem mestu razobesila tudi plakate, oglase redno delila na spletu in upala, da se psička čimprej najde. Iskala sta jo skoraj 2.000 kilometrov stran od doma, a ves čas neuspešno.  Carole ni želela vreči puške v koruzo in vztrajala. Ker ji je iskanje vzelo ogromno časa, je šla še korak dlje in dala odpoved v službi, da bi se lahko popolnoma posvetila iskanju svoje kosmate štirinožne prijateljice. Verne je moral opustiti iskanje in iti na delo. Nista si mogla privoščiti, da oba izgubita delo.''Vsako noč pred spanjem sem imel v trebuhu nelagoden občutek in sem premišljeval o tem, kje je, kaj počne, kako se počuti. Ji je toplo? Je lačna?''
je povedal za New York Times in rekel, da v 2 mesecih skoraj nista zatisnila očesa.

Carole je počasi začela obupovati, bila je utrujena in ni več vedela, kaj naj stori. Takrat se je zgodil čudež. Prejela je klic, ki ga ni pričakovala. Neznan moški iz bližnje okolice jo je poklical in rekel, da je psička Katie na njegovem dvorišču. Takoj je odhitela tja, a ko je prišla je ni bilo več.Znova je postala obupana in brez volje, ko jo je zagledala v bližnjem grmu. Mislila je, da sanja. Poklicala jo je in psička je pritekla do nje. Objela jo je in od sreče jokala kot še nikoli. 

''Jokala sem kot dež, kričala in sploh nisem mogla verjeti ,da je končno v mojem objemu,'' se spominja srečanja Carole. 

Končno jo je našla in bila vesela, da ni obupala. Takoj jo je odpeljala k veterinarju, ki je preveril njeno zdravstveno stanje. Psička je izgubila nekaj kilogramov, bila utrujena, drugače pa zdrava. 


Carole s svojo Katie
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del